Yngve Karlsson

Yngve Karlsson, Skellefteå

Yngve Karlsson

Yngve Karlsson

Foto: Privat

Dödsfall2023-08-26 05:00

Yngve Karlsson, byggnadssnickare, har lämnat jordelivet efter ett 92-årigt långt och innehållsrikt liv.

Han växte upp i Ljusvattnet, Burträsk med fem syskon på en liten bondgård. Där var det självklart att hjälpas åt med alla sysslor och därför lärde han sig tidigt många praktiska arbetsuppgifter. Pappa sa ibland: 

– Jag förstår inte de som klagar på att det är så jobbigt att arbeta, när det är så roligt! 

Den inställningen har följt honom hela livet och förutom arbetet på heltid som snickare har han också hunnit med att hjälpa många vänner och släktingar. När synen svek honom och vi frågade hur det kändes att inte kunna jobba längre sa han: 

– Jag tycker att jag hunnit ganska bra!

På sin äldsta systers bröllop träffade Yngve sin älskade Astrid och de gifte sig och fick sina tre barn. De bosatte sig i huset på Älvsbacka och bodde där till maj 2022 då de flyttade till Brogården. På somrarna har de sen 1970 bott i Järvtjärn där de med glädje fick bygga det egna sommarparadiset. Det hantverk som pappa inte kunde lärde han sig genom att fråga andra så gjorde han till exempel för att kunna bygga bakugnen i bagarstugan. Där har mamma och pappa varje år bakat gott Ljusugnsbröd och Hällekaka. Varje höst såg han fram emot Älgjakten och bärplockningen. Ända in i slutet fick pappa behålla sitt glada humör och trots besvär med en sliten kropp skojade han med vårdpersonalen. Nu blir det ett stort tomrum men vi unnar vår pappa vila.

Barnen/ Gunilla, Lena och Thomas

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!