Wivianne Lundqvist

Wivianne Lundqvist, Örviken.

Wivianne Lundqvist.

Wivianne Lundqvist.

Foto: Eugen Lundqvist

Dödsfall2023-08-04 05:00

Vår älskade Wivianne insomnade lugnt efter lång sjukdom vid 88 års ålder. Hon föddes i Skelleftehamn av Adele och Hjalmar Pettersson. Efter grundskola och hushållskurs fick hon anställning som laboratoriebiträde på analysavdelningen, Centrallaboratoriet på Rönnskärsverket. 

Vi träffades första gången på Örvikens Folkets hus 1952. Vi fattade tycke och gifte oss 1954.
1956 föddes vår dotter Kerstin. 1957 skedde flytt till Umeå och 1958 till Mönsterås i Småland, där vår son Stefan föddes 1959. Då det inte fanns dagis då arbetade Wivianne hemma. Hon utvecklade allt eftersom ett otal hantverkstekniker som har lett till en uppsjö av alster för vårt hem och för släkt och vänner.
Vi bytte bostadsadress många gånger, Skärblacka i Östergötland, Säffle och Grums i Värmland, Eskilstuna och Umeå. 

Återflytt till Skellefteå 1974 där Wivianne tog anställning på nystartade Algots som dock stoppade driften efter bara något år. Det blev ny anställning på FS Elteknik, vilka också stoppade efter några år. Vi flyttade till Örviken 1980. Ny anställning på Telia där hon arbetade fram till pensioneringen.

Vi var båda intresserade av att utforska omgivningarna. Under Värmlandsperioden campade vi, tillsammans med våra barn, ofta på Västkusten, men även Öland och norrut ända upp till Gällivare.
1965 besökte vi svärföräldrarnas stuga i Bäckfjärden och fann där en attraktiv plats som vi byggde en stuga på. Därefter ledde alla fritidsresor till stugan till 1980 då vi åkte på vår första charterresa till Medelhavet. Det följdes av årliga fram till 1993. Därefter blev det husvagnssemester i Sverige fram till 1996 då vi bytte till husbil och började göra Europaresor från Hammerfest i Nordnorge till bland annat Pisa och Florens i Syditalien.

Tyvärr drabbades Wivianne av gulafläckensyndromet vilket försämrade synen mer och mer och till slut stoppade hennes möjligheter att fortsätta med handarbetena. Dessutom drabbades hon av Alzheimers syndrom. Sedan hösten 2019 bodde hon på Regnbågens äldreboende på Anderstorp. Lunginflammation ledde till slut att hon somnade in. Vi har haft ett långt och mycket rikt liv tillsammans med barnen. Wivianne månade alltid om de närmaste och kunde åstadkomma omtyckta fester när vi samlades. Våra barn åstadkom  sju barnbarn vilka hittills gett oss fem barnbarnsbarn. Wivianne lämnar ett stort tomrum efter sig. 
 

Wivianne Lundqvist
Wivianne Lundqvist
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!