Vivianne Holmström

Vivianne Holmström, Skellefteå.

Vivianne Holmström, Skellefteå.

Vivianne Holmström, Skellefteå.

Foto: Privat

Dödsfall2023-04-21 05:00

På onsdagsförmiddagen den 12 april somnade Vivianne Holmström in på Dammens äldreboende i Skellefteå efter en tids sjukdom. Hon blev 86 år.

Hon växte upp i Skelleftehamn som den äldsta av två syskon. I ungdomen var hon engagerad i SSU och Lottakåren, vilket ledde till att hon fick resa till flera nya orter runt om i Sverige. Hon började arbeta som kontorist på Rönnskärsverken redan som 14-åring och avslutade sitt arbetsliv på Plastkarosser, Degerbyn.

Sina kompisar från Skelleftehamn hade hon kvar hela livet, de hade ”syjunta” regelbundet och turades om att ses hos varandra, handarbeta och äta gott.

Hon träffade Anders från Varuträsk på Folkparken i Skellefteå i unga år. De gifte sig år 1960 i Landskyrkan och flyttade 1967 till det nybyggda radhuset på Mobacken och bodde där resten av livet. Anders gick bort år 2015.

De fick tillsammans tre barn, Fredrik, Maria och Katarina. Sedan kom nio efterlängtade barnbarn. Barn och barnbarn bodde på annan ort och det blev många uppskattade besök av mormor/farmor. 

Under 1970-talet byggdes sommarstugan i Varuträsk. Där har familjen tillbringat påsk och somrar varje år sedan dess och det finns många fina minnen därifrån. Det kommer att kännas tomt och sorgligt att åka dit nu när hon inte är med oss.

Vivianne levde ett aktivt liv, cyklade på sommaren och sparkade på vintern. Gymnastik fortsatte hon med till långt efter 80-årsdagen. Hon hade ett intresse för fina kläder, speciellt färggranna koftor och samlingen med örhängen växte kontinuerligt. Att läsa, sticka och sy tyckte hon också om. 

Vivianne var en nyfiken person som kunde allas ålder och födelsedagar, rimmade ofta till födelsedagsbarnen. Hon ville gärna se sig om i världen och några utlandsresor lyckades hon få med sin hemkäre man på. 

Vi saknar vår mamma, men minns henne med glädje och värme.

Barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!