Vibien Nebres Johansson

Vibien Nebres Johansson, Skellefteå.

Vibien Nebres Johansson.

Vibien Nebres Johansson.

Foto: Privat

Dödsfall2024-04-19 05:00

Vibien föddes i Camalig, Albay, Filippinerna där hon växte upp med pappa Gil och mamma Lilia. Hon har tre äldre bröder: Harby, Harold, Philbert och lillasyster Lean. Hon studerade och tog en lärarexamen vid Bicol University. Efter det så arbetade hon fyra år på ett kontor i Manila men reste ofta hem för att hon saknade sin familj. Det slutade med att hon återvände hem och studerade till sjuksköterska. När utbildningen var klar så flyttade hon till sin bror Harby i Dubai för att arbeta. Där jobbade hon i ett år men när hennes far plötsligt dog så bestämde hon sig för att återvända hem för att hjälpa sin mor och lillasyster och arbeta inom familjeföretaget.

I januari 2014 träffade hon Ronnie från Skellefteå som var i Filippinerna på semester men de hann bara träffas några dagar innan Ronnie skulle åka hem igen. Två månader senare reste Ronnie tillbaka till Filippinerna för att lära känna henne bättre och det slutade med att de förlovade sig. Den 30 oktober 2014 gifte de sig på Filippinerna och en vecka senare kom Vibien till Skellefteå. Hon lärde sig snabbt svenska och fick många nya vänner. Hon jobbade mestadels inom hemtjänsten Nordanå där hon passade väl in med sin stora omtanke för de äldre och fick många bra kompisar bland kollegorna.

Sommaren 2016 gick hennes stora dröm om att ha en egen familj i uppfyllelse, då de fick sitt första barn Theo som följdes av Tove 2019. Hon älskade att vara med familjen och att ta bilder och videos och skicka hem till familjen i Filippinerna.

Hon lagade ofta filippinsk mat och gillade alltid att resa och se nya platser vilket kombinerades med att ta många bilder. Vi kommer alltid att sakna hennes värme, omtanke, leende och skratt.

Hon kommer alltid att vara med oss i våra tankar och hennes minne kommer att hållas vid liv med hjälp av hennes många bilder.  

Ronnie och barnen  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!