Ulrica Sandström, Robertsfors

Ulrica Sandström, Robertsfors

Ulrica Sandström

Ulrica Sandström

Foto: Privat

Dödsfall2022-09-08 05:00

Ulrica (Ulla) Sandström, Robertsfors, har avlidit i en ålder av 88 år.

Hon sörjs närmast av barnen Per och Erica med respektive, barnbarn, och barnbarnsbarn, samt övrig släkt och vänner.

Mamma Ulla föddes 1933 i byn Avan utanför Lövånger som nummer fyra av fem syskon. Hon växte upp på en liten bondgård. Det var tidvis fattigt men alltid mycket glädje och skratt. Efter sex år i folkskola blev det jobb som hembiträde i olika familjer.

1952 träffade hon sitt livs kärlek, Lennart, och de gifte sig 1955. De bosatte sig i Umeå. Mamma jobbade som sjukvårdsbiträde på lasarettet. I december 1960 föddes vi och mamma blev då hemmafru som det hette på den tiden.

1971 gick flyttlasset till Robertsfors, då pappa hade fått en polistjänst där och de hade byggt ett eget hus. Mamma fick anställning som skolvärdinna på skolan i Robertsfors och efter något år fick hon en tjänst på matbespisningen. Där blev hon kvar fram till pensionen.

Hennes andra hem var stugan vid havet i Avan.  Där tillbringades alla somrar. Huvudsysselsättningen var då att hjälpa till i slåttern hos hennes föräldrar och även hos hennes bror.

Några av hennes stora intressen var bärplockning, stickning, och nästan all slags sport. Hon var själv en flitig motionär med löpning och skidåkning. Mamma var även väldigt duktig på att laga mat och baka. Många goda middagar har avnjutits hemma hos henne.

Hon var en stark person som alltid lyckades se något positivt även i svåra stunder. 2011 blev hon änka och drabbades senare själv av sjukdom. Trots detta bodde hon kvar i sitt hus och skötte det mesta själv fram till sin bortgång.

Familjen låg henne varmt om hjärtat. Hon hade regelbunden kontakt med oss barn och sina åtta barnbarn. Mamma fick också åtta barnbarnsbarn och det var alltid nära till lek och bus när de hälsade på.

Mamma lämnar ett stort tomrum efter sig men många ljusa minnen finns kvar.

Per & Erica

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!