Ulla Swärd

Ulla Swärd, Skellefteå

Dödsfall2022-10-15 05:00

Ulla Swärd, Skellefteå. Vår mamma och pappas älskade hustru har, vid en ålder av 76 år, somnat in med pappa vid sin sida. Mamma föddes i Lappvattnet, äldst i en syskonskara på tre. När mamma var 16 år träffade hon sitt livs kärlek, vår pappa, när hon arbetade som lärling på en frisersalong i Burträsk. Där på salongen, genom skyltfönstret, fick pappa syn på mamma, tycke uppstod och sen dess var de oskiljaktiga. 1966 gifte de sig och ett år senare föddes Camilla och några år efter det Gabriella. Tillsammans byggde de sitt sommarparadis i Vallen, där tillbringade vi alla våra barndoms somrar. 

Mamma och pappa har flyttat en del i sitt liv, flyttlasset har gått till Skellefteå, Umeå, Gävle, Öjebyn, Bastuträsk och sedan till Skellefteå igen. Mamma valde att lämna frisöryrket och bli dagmamma i stället för att kunna vara hemma med oss när vi var små. När vi blev lite äldre började hon arbeta på klädbutik. Mode och kläder blev ett nytt starkt intresse och hon blev kvar i den branschen resten av sitt yrkesliv. 

Ett annat brinnande intresse som hon hade i hela sitt liv var all slags handarbete. Hon sydde kläder till oss när vi växte upp, hon stickade och virkade. Hon provade också på näverslöjd och tenntrådsbroderi. När hon senare under livet började väva hittade hon riktigt rätt. Många vackra gardiner, dukar och mattor har hon skapat. 

När mamma var 62 år fick hon diagnosen Alzheimers. En sorg för henne och oss anhöriga men tålmodigt bar hon sin sjukdom. Sällan hörde man henne klaga. In i de sista hade hon kvar sitt sinne för det estetiska och sin humor. Många är de finurliga kommentarer hon kom med och som vi alltid kommer att minnas.  

Döttrarna 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!