Ulla Hansson

Ulla Hansson.
Ulla Hansson.

Ulla Hansson, Skellefteå

Dödsfall 22 april 2022 05:00

Lördagen den 16 april somnade Ulla, 75 år, stilla in på sitt boende, Klockarhöjden.

Ulla föddes i Medle och växte upp tillsammans med mor, far och sin bror Lars. Intresset för textil var stort och hon utbildade sig inom sömnad som både blev hennes arbete och hobby.  

Hon trivdes bra med andra ungdomar i Medle bönhus och EFS föreningens sångkör.

Trettondedag jul 1977 förändrades livet för Ulla och hennes familj. Brodern Lars omkom i en trafikolycka tillsammans med sin fru Birgitta och deras lilla Anna. Det var en tung tid för Ulla. Förutom sin egen sorg skulle hon vara stöd till sina sörjande föräldrar.

Detta kanske formade Ulla till den raka, ärliga, självständiga kvinna som klarade det mesta. Orädd tog hon sig an nya utmaningar, både i jordbruket och på arbetet. Ulla var styrelsemedlem i flera av byns föreningar. I Bönhusföreningens styrelse var hon sekreterare i många år. Sin fritid kantade hon med stora komplicerade dukvävar, broderier och gardinsömnad i alla former. Missionsauktionerna i Bönhuset låg henne också varmt om hjärtat. I många hem i Medle finns alster som Ulla vävt eller sytt och skänkt till auktionen.

När föräldrarna inte längre fanns förverkligade hon sina drömmar att se mera av världen. Flera sommarsemestrar åkte hon på bussresor till olika platser i Europa. 

För några år sedan gjorde sjukdom att hon inte längre kunde bo kvar i sitt hem. Hon flyttade då till Klockarhöjden där hon fick fin omvårdnad så länge hon levde. 

Ulla var en speciell person! Vi är många som minns henne med glädje. 

Vännerna i Medle 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa