Ulla Hägglund

Ulla Hägglund.
Ulla Hägglund.

Ulla Hägglund, Burträsk.

Dödsfall 17 juni 2023 00:00

På Nationaldagen den 6 juni 2023, somnade vår älskade Ulla in, på Holmen i Burträsk. Den 14 april hade vi firat hennes 97:e födelsedag, med ett stort kalas. 

Ulla föddes 1926 i Bodbysund, av Ester och Victor Andersson. Ulla arbetade på ett kafé i Burträsk när hon som 17-åring träffade Holger Hägglund från Vallen. Hösten 1945 gifte de sig i Lövångers kyrka. Ulla och Holger bosatte sig därefter i Vallen. Dottern Britt kom till världen 1946 och det nybyggda huset i Västra Vallen stod klart 1950. När sonen Roland föddes 1953 var familjen fulltalig. 

Ulla skötte barnen, hus och hem, den ståtliga trädgården och inte minst marktjänsten i lastbilsåkeriet NordFrakt, då Holger ofta övernattade ute på vägarna. Man kan tänka sig att det fanns en del att göra. Det saknades heller aldrig en matbit, en smörgås eller kaffe med dopp, när någon hälsade på. Många chaufförer, vänner och bekanta har fått smaka hennes goda bullar. 

1965 föddes första barnbarnet Lotta, som Ulla och Holger fostrade i hemmet, som sin egen. Så småningom kom fler barnbarn – Mikael och Robert samt Linda, Johanna och Victor – alla var högt älskade och sköttes ofta om av mormor/farmor Ulla. Vi hann bli fem generationer och vid 97:e kalaset var yngste familjemedlemmen sex månader. 

Ulla tvekade aldrig att ställa upp om det behövdes barnvakt, hjälp med tvätt, disk, matlagning eller ogräs - hon och Holger fanns alltid där för oss. 

Ulla gjorde många resor till sol och värme - Las Palmas, Gran Canaria var favoritplatsen hon år efter år återvände till. Där hade hon många res-vänner och bekanta - sista hemresan var så sent som januari 2020. 

2009 blev Ulla änka men hon bodde fortsatt kvar i det stora huset i Vallen – med stor hjälp av dottern Britt och sonen Roland bodde hon kvar ända tills 2020. Därefter blev rummet på Holmen i Burträsk hennes bostad, där hon slutligen, efter ett långt och händelserikt liv, somnade in – lugnt och fridfullt. 

Vi är många som kommer att bevara minnet av Ulla i våra hjärtan - hon lever vidare med oss. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa