Ulla-Greta Jakobsson

Ulla-Greta Jakobsson.
Ulla-Greta Jakobsson.

Ulla-Greta Jakobsson, Norsjö.

Dödsfall 11 november 2023 05:00

Vår älskade Ulla-Greta har lämnat oss. Hon avled den första november på Lycksele Lasarett efter en kortare tids ohälsa och sjukdom. 
Ulla-Greta föddes i Kvammarn, Norsjö som yngst i en stor syskonskara. Ulla-Greta träffade i unga år sin älskade Sven-Erik och 1960 fick de sonen Per-Erik. Sven-Erik gick bort 2011 och det blev naturligtvis en tråkigare vardag att hantera.

Som mor var hon alltid den trygga hamnen och aldrig någonsin dömande eller osaklig. Hon var tydlig och rak och gav alltid ett stort förtroende men att överenskommelser skulle hållas var en självklarhet. Det har under hela livet varit ett privilegium att vara hennes son.
Ulla-Greta var en stark och modern kvinna och hon arbetade under hela sitt yrkesliv med vård och omsorg i olika former. Hon var en mycket arbetsam och duktig människa som fick vänner och kamrater i alla sammanhang, att vara rak och frispråkig med en stor portion humor har personifierat henne genom åren och ända fram till sin död. Ulla-Greta har haft ett enormt driv genom livet och hon satte alltid andra före sig själv, hennes hem var fram till döden alltid välstädat och välordnat och jag tror inte att någon som hälsat på henne gått därifrån hungrig. 

Livets extrakrydda kom när hon fick sina älskade barnbarn Nicklas och Nina och kärleken visste inga gränser. Hennes glädje över att se dem utvecklas och lyckas och hitta livskamrater har varit hennes största glädje i livet. Att hon sedan fick tid att uppleva sitt första barnbarnsbarn var en bonus och fantastiskt. Den mycket stora kretsen av släkt, nära och väldigt omtänksamma vänner har alltid varit hörnstenar och viktiga i livet. 

Vi kommer alltid att minnas Ulla-Greta som en oerhört positiv person som sällan eller aldrig såg några problem i tillvaron och få är de människor som inte hört Ulla-Greta säga ”nog är hä bra”

Vi är stolta och glada att vi har fått möjlighet att följa henne i livet. Saknaden är obeskrivlig och oerhörd men alla fina minnen och hennes syn på livet kommer för alltid vara vägledande och alltid finnas i våra hjärtan. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa