Ulla Dahlgren

Ulla Dahlgren, Skellefteå.

Dödsfall 1 juni 2022 05:00

Vår kära Ulla Dahlgren somnade in på Ömhetens äldreboende på Morö backe efter en kort tids sjukdom, i en ålder av 83 år.

Ulla växte upp tillsammans med sina föräldrar Sanna, Tycko och sin syster Ingrid och som hon höll otroligt kär. Och om de inte träffades så pratade de med varandra i telefon, oftast flera gånger i veckan, ända tills Ingrids bortgång för ett par år sedan.

Ulla växte upp på Kanalgatan, Skellefteå.

1957 på dans i gamla Pansalen, träffade hon sin fantastiske livskamrat Lars-Gunnar. De gifte sig 1960 och fick två söner, Håkan och Kenneth. Ulla fick sedan vara med om att få 4 barnbarn och 5 barnbarnsbarn. Dessa var hennes ögonstenar och som hon var otroligt mån om.

Ulla hade många intressen, matlagning och framförallt festmat och ständigt prova nya recept med utklipp från diverse veckotidningar älskade hon. Växter och blommor tyckte hon om att pyssla med.

Ulla älskade utlandsresor och pricken över i:et var USA--resan där hon fick besöka områdena där hennes pappa hade bott och arbetat under utvandringen i början på 1900-talet.

Men det vi alla minns väl om Ulla, var hennes stora intresse och hobby för keramik, där hon både sålde och ledde kurser via ABF och Medborgarskolan.

Hus och inredning har också genom åren intresserat Ulla och i början av 70-talet fick hon möjlighet till detta då villan på Mobacken byggdes och senare i lägenheten på Kyrkogatan.

Utterstöms, Algots, Tipstjänst och i familjeföretaget Dahlgrens Cementgjuteri är en del av de arbetsplatser Ulla jobbat på under åren, men mån om sina pojkar så var hon hemma och skötte dessa till deras skolgång började. 

Somrarna i stugan i Sjöbotten älskade hon och att njuta av sol och bad, där hade hon även närhet till sönerna med familjer.

Ulla var en social, glad människa som tyckte mycket om att umgås med sina vänner och bjuda på middag. Ulla berättade ofta om roliga episoder om deras vänskap. 

Ulla var alltid en positiv människa än om hennes sjukdom både gjorde ont och var besvärande, sa hon alltid, nog ska det här bli bra … 

Vi är tacksamma för att Ulla funnits i våra liv och kommer aldrig att glömma den kärlek hon gav oss.

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa