Ulla-Britt Svensson

Ulla-Britt Svensson, Lövånger.

Ulla-Britt Svensson.

Ulla-Britt Svensson.

Foto: Privat

Dödsfall2024-07-19 05:00

På kvällen den 11 juli avled vår kära mamma Ulla-Britt Svensson, i en ålder av 88 år. Efter en lång tids sjukdom. Hon sörjes närmast av barnen Annica och Christer med familjer samt övrig släkt och vänner. 

Mamma föddes i Älgnäs , dotter till bondeparet Evert och Agda Söderlund. Hon fick tidigt småsyskon och det blev tillsammans fem syskon. Det var ett generationsboende där alla fick ta del i och skolas in i självhushållningens konst något som hon höll fast vid stor del av livet.   

Mamma tyckte om att gå i skolan. Efter grundskolan gick hon lanthushållsskola i Dalkarlså. Där fick hon förkovra sig i allt som behövdes för att sköta hus och hem och trädgård.  

När hon träffat sitt livs stora kärlek Carl-Erik Svensson,”fanns det ingen annan”.  De gifte sig 1956 och året därpå föddes Annica och 1963 föddes Christer. Samma år köpte de även hus i Mångbyn där vi kom att växa upp. 

I Mångbyn fick mamma det stora trädgårdsland som försörjde oss på grönsaker och bär och odlade fram mängder av blommor som fanns att njuta av. Hon var även konstnärlig, målade till exempel akvarell, gick keramikkurser med mera. Stickade tröjor och vantar till oss så länge hon orkade. 

Mamma var nyfiken och vetgirig hela livet, vilken gjorde att hon vid hög ålder tillägnade sig den nya tekniken med internet och var aktiv på Facebok, Instagram och Snapchat. Detta var till stor hjälp för henne i kontakt med barnbarn och deltagande i samtiden. 

Somrarna tillbringades helst i Sundsviken. Vi minns också med glädje bilsemestrarna, i Sverige under uppväxten och fjällresorna på vårvintern till Kraddsele, då vi hälsade på hos hennes syster Vivi-Anne och hennes man Rolf. 

Mamma arbetade som hembiträde, i lanthandel, på Sonab (Lövånger Elektronik), samt de sista åren i arbetslivet inom hemtjänsten där hon trivdes bäst. 

Med tiden fick hon barnbarn och barnbarnsbarn. Att laga mat och baka för att sedan samla familj och vänner kring bordet var mammas stora glädje. Det var ett uttryck för den omsorg och omtanke om oss i familjen och hennes vänner som var ett av mammas signum. Det dagliga telefonsamtalet var ett annat där allas ve och väl avhandlades och planer för dagen gjordes upp. 

Mamma har lämnat oss med stor saknad och hon fattas oss.   

Annica och Christer 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!