Ulla-Britt Ek

Ulla-Britt Ek
Ulla-Britt Ek

Ulla-Britt Ek, Umeå tidigare Skellefteå.

Dödsfall 3 februari 2024 05:00

Som tidigare meddelats avled vår syster Ulla-Britt Ek den 18 januari, 83 år gammal. 
Ulla-Britt föddes i Måggliden inom Norsjö kommun av föräldrarna Holger och Margareta Ek. Ganska snart flyttade den lilla familjen till Raggsjö där de köpte en liten bondgård. Familjen utökades med oss söner Jan-Ove och Lars-Eric.

Ulla-Britt valde att efter folkskolan utbilda sig till kokerska i Vännäs. Det blev sedan arbete som kokerska på brukshotellet i Kristineberg. Hon var stolt när hon redan som 21-åring kunde köpa sig en ny Ford Anglia.
I början på 60-talet flyttade Ulla-Britt till Skellefteå där hon jobbade på bland annat Medlefors folkhögskola och senare på Sjungande Dalens förskola. 
Efter pensioneringen flyttade Ulla-Britt till Umeå, först på Rödäng där hon skötte ett radhus med bravur. När seniorboendet på Berghem blev klart flyttande hon dit.

Under alla år har Ulla-Britt vistats i hemgården i Raggsjö under somrarna. Hon tyckte om att sköta om gården och trädgården. Vi kunde ofta se henne på sin åkgräsklippare och klippa den stora gräsmattan eller ta upp stora stenar från den stenrika jorden. Ulla-Britt trivdes verkligen i Raggsjö tillsammans med vänner och släktingar.

Vår syster har alltid haft ett stort social patos. Hon har på ett enastående sätt berikat och skött om far och mor medan de levde.
Vi har verkligen fått uppleva en omtänksam syster som har ställt upp och stöttar med alla möjliga saker. När vi hade sjukdomar i våra familjer så var vår syster det stora stödet. 

Ulla-Britt hade ett stort intresse för matlagning och framförallt bakning. Vi och hennes vänner har ofta fått njuta av de goda bakverken.
Ulla-Britt drabbades redan under yrkeslivet av sjukdom. Fastän hon aldrig har rökt så fick hon lungsjukdomen kol. Men hon kämpade tappert och var tills bara för ett år sedan tillbaka aktiv. Seniorboendet på Berghem blev en bra tid. Umgänget med gamla och nya goda vänner var berikande för vår syster. 

De senaste månaderna blev jobbiga men hon har hela tiden behållit sitt goda humör. Sista tiden vårdades vår syster på geriatriken i Umeå och sista två veckorna på Axlagården. Vi har fått se att sjukvården och omvårdnaden fungerar utmärkt.  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa