Ulla-Britt Andersson Burträsk

Ulla-Britt Andersson Burträsk

Ulla-Britt Andersson.

Ulla-Britt Andersson.

Foto: Privat

Dödsfall2021-02-13 05:00

Vår älskade mamma, mormor, farmor och svärmor. Somnade lugnt och stilla in den 5 februari. Hon blev 77 år. Mamma föddes i Rotsjön Burträsk. I en skara av fem syskon. 

I unga år arbetade hon som fotobiträde, på Burmansfoto och senare på Wilssonsfoto i Skellefteå. Hon träffade sitt livs kärlek Tore i Burträsk. Och fick tillsammans två barn. 1966 efter giftemålet började hon jobba, som dagmamma och blev allas Ullamamma. Senare i sitt arbetsliv jobbade hon som barnskötare i och runt Burträsk på olika dagisverksamheter.

 Hon var även aktiv inom friluftsfrämjandet i Burträsk, där hon höll Skogsmulleskola för barnen, med stor inlevelse och fantasi. Hon var även aktiv i scoutrörelsen i Burträsk. Hennes största fritidsintresse var barnbarnen, svampplockning, resor med vänner till fjällen för att fylla svampkorgarna. Rensa svamp och bär var en stor avkoppling för henne. Mamma gillade att ha många omkring sig, både folk och fä och hade väldigt lätt för skratt och busighet. Hon hade ett mycket stort intresse för djur och natur, särskilt fåglar. Mamma medverkade i Andersvattnets revy, och spelade även i ukulele orkestern under många år Men framför allt så var familjen det viktigaste för henne.

I sorgen finns glädjen i allt som mamma gav. Av kärlek och omsorg till dem hon höll av. Så hon är vårt käraste minne.

Barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!