Ulf Marklund

Ulf Marklund, Skellefteå.

Ulf Marklund.

Ulf Marklund.

Foto: Privat

Dödsfall2023-01-14 05:00

Måndagen den 9 januari somnade vår älskade Ulf Marklund in. Han blev 70 år. Ulf föddes 1952 i Arjeplog som äldsta barnet av tre till Olle och Ulla, född Lindqvist. Familjen flyttade först till Adakgruvan och senare till Tuolluvaara, Kiruna. Där bodde familjen kvar till 1965, då de flyttade till Boliden. 

1973 träffade han Britt-Inger. De flyttade så småningom till Luleå, där deras två barn Jenny och Johan föddes. Efter det att Ulf tagit bergsingenjörsexamen arbetade han som bergsingenjör vid Tekniska Högskolan i Luleå. Därefter gick flyttlasset till Laisvall, Klimpfjäll och Kristineberg. Ulf arbetade då som processingenjör och avdelningschef vid Bolidens anrikningsverk.

1989 blev Ulf erbjuden jobb som projektledare och senare som chef för Bolidens Mineralteknikavdelning. Familjen flyttade då till Skellefteå. Ulf hann också med att arbeta som platschef i Garpenberg och som chef för teknikavdelningarna i Boliden innan han 2015 gick i pension.

2013 blev Ulf utnämnd till teknologie hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet. Något som han var både stolt och glad över.

2005 flyttade Ulf och Britt-Inger till Boviksbadet. Där byggde de sitt drömställe och här kunde de njuta av närheten till skogen och till havet. Havsfisket blev ett nytt intresse som han snabbt blev duktig på. Fisketurerna till Norge liksom jakt- och fiskeresorna till Arjeplogsfjällen var också stora glädjeämnen. När de köpte fjällstugan i Jäckvik kunde han också ägna en stor del av sin tid som pensionär åt sina intressen. Att plocka svamp var ett annat av hans favoritsysselsättningar. Motion i form av löpning har också ingått i hans livsstil. Att läsa både skönlitteratur och facklitteratur var något som han dagligen ägnade sig åt. Ingen kunde bräcka honom i frågesport. 

En stor glädje för Ulf var familjen, särskilt då han blev morfar och senare också farfar. Att leka och busa med de fem barnbarnen var något som han älskade. 

I december 2016 drabbades Ulf av prostatacancer. En sjukdom som sedan tog hans liv. Ulf kommer alltid att finnas i våra tankar och vi känner tacksamhet för alla fina stunder vi fått tillsammans. Vi kommer att minnas honom som en omtänksam, skojfrisk och aktiv person. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!