Ulf Lundström

Ulf Lundström, Renbergsvattnet.

Ulf Lundström.

Ulf Lundström.

Foto: Privat

Dödsfall2024-08-03 05:00

Ulf föddes i Renbergsvattnet 17 Augusti 1956 och växte upp i ett kärleksfullt hem med föräldrarna Sanne och Linnea och systern Brittinger. Ulf hjälpte från tidiga år till med gårdens sysslor och var alltid en väldigt omtänksam son och storebror.

Han var väldigt intresserad av teknik och gick tekniska gymnasiet. Efter skolan flyttade han till Västerås och jobbade på Asea men hemlängtan tog honom tillbaka till hembygden. Han fick jobb som konstruktör på Renholmen där han bidrog med sin noggrannhet och smarta lösningar, dom senaste åren innan pensionen jobbade han på Skellefteå kraft där han var väl omtyckt av kollegorna. 

Jakt, fiske och friluftsliv var stora intressen, han såg också alltid framemot dom årliga skidresorna med hans nära vänner som gick till många olika länder. 

Ulf var en stark ambassadör för Renbergsvattnet och bidrog till byns jaktlag, idrottsförening, skolhus, kyrkstig och mycket annat som rörde byn. 

Han var en fantastisk fin morbror till sina systerbarn som under hela deras uppväxt hade turen att få ha en ”extravuxen” som alltid fanns där. 

Under de senaste åren kämpade han mot Parkinsons och de sista månaderna också mot cancer. Trots att sjukdomarna gjorde vardagen svårare gav han aldrig upp utan hittade alltid logiska lösningar på problemen han mötte. Den 17 Juli somnade han stilla in hemma i sitt älskade Renbergsvattnet.

Han var oerhört tacksam mot alla som stöttade och hjälpte honom under hans sjukdomstid: vänner, familj och vårdpersonal. 

Vi är tacksamma för allt han gav och saknar honom.  

Ulf Lundström var en god kamrat, en fast klippa för sina närmaste och en viktig person för byn. När Renbergsvattnets IF bildades var det den då 14-årige Ulf som värvade flest medlemmar. 

Livet igenom hade Ulf byns bästa för ögonen, oavsett boplats. Byn fick tidigt chansen att satsa på bredband och Ulf gick i bräschen. Många var skeptiska till nyheten, men Ulf såg fibern som ett steg i den utveckling som inletts med elström och telefoni, och övertygade de flesta om att gå med. Byns hemsida skötte han med fast hand.

Ulf såg även bakåt och blev en ivrig släktforskare. Dessvärre kom sjukdom och död i vägen. 

Ordning och reda kännetecknade Ulf i stort och smått. Han upprättade statistik över varenda älg som fällts av Södra Renbergsvattnets jaktlag, med uppgift om djur, tidpunkt, skottplats och jägare. När någon kamrat glömt radion hemma, hade Ulf alltid en i reserv att låna ut. En generös och vänlig man har lämnat oss. Ulf Lundström lämnar ett stort tomrum bland vänner och i byns föreningsliv. 

Familjen och Robert Tedestedt  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!