Tyra Marklund

Tyra Marklund, Skellefteå.

Tyra Marklund.

Tyra Marklund.

Foto: Privat

Dödsfall2024-06-01 05:00

Vår fina mamma Tyra Marklund har avlidit 15 maj efter några års demenssjukdom, hon skulle ha fyllt 91 år denna sommar.

Tyra föddes i Stackgrönnan i ett småbrukarhem som yngst av fem barn med föräldrarna Rut och Sigfrid Dahlberg. Hon hade en fin barndom.

1954 gifte hon sig med Sven-Olof Marklund och flyttlasset gick till Norsjö där Sven-Olof hade fått arbete som ”bryggare” för Skellefteå ångbryggeri. I Norsjö fick de tre aktiva pojkar Michael, Gunnar och Jörgen vilka Tyra som dåtidens hemmafru var serviceinrättning åt. Det fixades mat och det bakades hela tiden och dessutom så hade pojkarna olika tider på grund av allt idrottandet.

Sommarstugan i Norsjö var en kär plats för familjen och många är de fester som Tyra har genomfört med goda vänner. Det var mycket mat, glädje och sång. I Norsjö var man också aktiva inom Norsjö IF och drev Rännaren ett antal år.

I arbetslivet så har Tyra arbetat inom handeln i hela sitt yrkesverksamma liv. Först på Konsum i Norsjö sedan i kundtjänst på Obs (Stora Coop) i Skellefteå. Ofta med ekonomi och administration som ansvarsområde. Tyra arbetade på Coop tills hon gick i pension.

Flyttlasset hade några år tidigare gått till Skellefteå och de bosatte sig på Sörböle för att komma närmare barn och barnbarn. 

Tyra blev änka 1995. Hon har varit som en sambandscentral för familj och släkt genom åren. Hon har varit social och haft ett stort kontaktnät att ta hand om. Hon har alltid haft en förmåga att hjälpa andra människor genom åren. Tänkte aldrig på sig själv i första hand. Hon har varit ett stort stöd för många.

Som person var hon hela livet glad och positiv ända in i det sista. Hon var genom åren väldigt aktiv och spelade kort, boule och älskade att dansa. Hon var också bra på att fika, det har varit många fikastunder som hon genomfört eller deltagit i. Ett stort intresse har varit handarbete av olika slag samt att sy kläder.

Något som betytt mycket för henne är de sex barnbarn och tio barnbarnsbarn som har kommit genom åren som har varit en stor glädje i hennes liv. Alltid har hon varit intresserad av hur det går för dem och funnits till hands om det skulle vara något.

Vill passa på att tacka personalen på Dammen avd 6 för god omvårdnad de senaste åren.

Vi kommer att sakna henne mycket men också ta med oss mycket av Tyras fina sätt som en förebild och minnas henne som världens bästa person och mamma.

Genom Michael, Gunnar och Jörgen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!