Torsten Lundström

Torsten Lundström (alt hoppas någon passar i format)
Torsten Lundström (alt hoppas någon passar i format)

Torsten Lundström, Saltsjöbaden.

Dödsfall 10 februari 2024 05:00

Torsten Lundström, Saltsjöbaden, har avlidit i en ålder av 91 år. Han sörjes närmast av döttrarna Heléne och Liselotte med familjer.

Torsten föddes i Strömfors, Boliden. Hans personlighet och uppväxt har gjort att Torsten alltid tagit ansvar och drivits av att utvecklas och lösa utmaningar. 
Han jobbade tidigt och som 17-åring fick han arbete på Boliden. Där träffade han sin blivande maka, Gertrud. Färden gick till Västerås där Torsten tagit arbete på Asea Atom och parallellt studerade till civilingenjör. I Västerås föddes döttrarna.

Ganska snart gick färden åter till Skelleftetrakten. Torsten hade många chefsroller inom Boliden, bland annat vid Rönnskärsverken. I början av 80-talet flyttade paret till Saltsjöbaden. Hans intresse för energiområdet samt ledaregenskaper ledde honom till att vara VD för Skellefteå Kraft under åtta år. 

Fortsatt fylld av energi efter sin pension, var Torsten anlitad under mer än 15 år i styrelseuppdrag samt som konsult för Världsbanken, UD, Vattenfall och Swedpower. Detta ledde till många resor i hela världen, ofta tillsammans med sin hustru.

Paret har i alla år haft ett mycket rikt socialt umgänge och många vänner där de bott. Middagarna för kollegor och bekanta har varit många genom åren. Sommarhuset i Bodbysund, Burträsk, där de tillbringat sommarhalvåret, har gjort att närheten till hemtrakten bibehållits. 

Torsten var hela livet fysiskt aktiv och uppskattade naturen genom orientering, skidåkning eller bär- och svampplockning. På senare år var han noga med en daglig promenad för ett hälsosamt liv med motto ”Jag har haft förmånen att nästan aldrig vara sjuk - det beror på att jag hållit mig aktiv”. Torsten var musikalisk och spelade gitarr, några år i dansband. Musik och dans var alltid ett välkommet inslag i alla sammanhang. 

Utmärkande för Torsten är outtröttligt engagemang, energi, omtanke om alla, samt ständigt intresse att lära sig nytt. Han var alltid stöttande, positiv och kärleksfull mot oss döttrar i skola, arbete och annat, men blev även mentor för många andra genom sitt engagemang. Torsten fick ett rikt och innehållsfullt liv och agerade med kraft och energi in i det sista. Vi saknar Torsten djupt och bevarar honom i ljust minne. 

Heléne Samuelsson och Liselotte Rågmark 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa