Tore Pettersson

Tore Pettersson, Ursviken.

Tore Pettersson.

Tore Pettersson.

Foto: Privat

Dödsfall2023-03-04 05:00

Natten den 25 februari somnade vår älskade pappa in efter ett långt och innehållsrikt liv. Han blev 92 år.

Han växte upp i Vebomark och var den äldste av tre bröder. Sitt livs kärlek hittade han i Gudrun, de gifte sig och fick två döttrar. De byggde hus i Vebomark och skapade oss ett trivsamt hem.

Pappa började i ung ålder att jobba i familjeföretaget som omfattade bland annat slakteri och lanthandel. Tillsammans med sina bröder drev han slakterirörelsen fram till slutet av 70-talet då företaget såldes. Han valde då att studera, något som han inte fått möjlighet att göra i yngre dar. Därefter jobbade han som ekonom och revisor fram till pensionen. 

Han vistades gärna i stugan i Gästerviken där han njöt av närheten till havet. Fiske låg honom varmt om hjärtat och han fiskade både i hav och fjäll, gärna med flera spön igång samtidigt.  Han trivdes i skog och mark där han ägnade sig åt allt från orientering och skidåkning, till att hugga ved och plocka bär. Hans nyfikenhet och intresse att prova nya saker resulterade bl a i att slöjda knivar och binda flugor.

Pappa var godhjärtad, positiv och generös och ville oss alla det bästa. Han gladdes mycket åt sina fyra barnbarn som han följde med stort intresse. En återkommande fråga var ”hur är det med pajkar´n?” som syftades på barnbarnen. Han fick också glädjas åt sitt första barnbarnsbarn.

När hälsan började svikta såldes huset i Vebomark och pappa och mamma flyttade till en lägenhet i Burträsk. Några år senare flyttade de till Trivseln i Ursviken.

Vi är tacksamma för den tid vi fick tillsammans och den kärlek och omsorg vi fått. Saknaden är stor, men vi får fylla tomrummet med alla vackra minnen.

Katarina och Helena

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!