Tore Johansson

Tore Johansson.
Tore Johansson.

Tore Johansson, Skellefteå.

Dödsfall 18 november 2023 05:00

Vår käre pappa Tore Ingemar Johansson föddes den 23 december 1939 som äldste son till Lilly och Erhard Johansson. Han växte upp med sina tre yngre syskon Maj-Lis, Rut-Marie och Göte på gården i Lövholm, Byske. Efter avslutad militärtjänstgöring påbörjade han sitt yrkesliv som kom att präglas av den norrländska industrin. Det var främst på Alimak som pappa var verksam i många år, ända in i sin pension och med en förärad guldklocka som tack för trogen tjänst. 

I sin ungdoms dagar träffade pappa Gunilla som kom att bli hans fru. De gifte sig och påbörjade sin resa genom livet tillsammans med att bygga hus på Sunnanå. Vi tre syskon adopterades och blev väl omhändertagna som de efterlängtade barn vi var. 

Omständigheterna ville dock annat och familjebilden förändrades 1986 då pappa blev änkling och lämnades ensam att hantera arbete och hushåll samt fostran om oss barn. En uppgift som han klarade med bravur. Glädjen var stor då han på dans träffade Britt och de två blev ett par. Vår familj kompletterades då också med dottern Maria och vi blev en modern och komplett familj.

Åren efter pension spenderades tillsammans med resor till olika länder, upptäckter i den norrländska bygden, teaterbesök och ett gediget sportintresse där idrottsevenemang och Skellefteå AIK följdes noggrant av pappa från tv-soffan. Somrarna spenderades i den stuga som pappa och Britt byggde gemensamt år 1995. Vi minns med värme alla de stunder som vi där tillsammans firat livets olika glädjeämnen, ofta över en god middag. 

Pappa hade under senare delen av livet en del utmaningar med sin hälsa, trots detta klagade han sällan även om vi närstående var medvetna om att frustration emellanåt påverkade honom. Pappa krävde lite men ställde alltid upp på andra; vänner, barn och barnbarn, alla var alltid välkomna och aldrig nekade han någon en tjänst eller hjälp. Han ägde många tankar och funderingar, kanske främst under den senaste sommaren som kom att bli hans sista, något som bland annat kom till uttryck sittandes på sin ”tänkebänk” i sommarstugan i västra Falkträsket. 

Pappa somnade in efter en kortare tids sjukdom och finns i ljusaste minne bevarad. Han sörjs närmast av livskamraten och sambon Britt och av oss barn och barnbarn.
 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa