Tord Nyström

Tord Nyström
Kåge
Tord Nyström Kåge

Tord Nyström, Kåge.

Dödsfall 31 januari 2024 05:00

Tord föddes i byn Mellanboda i Norrbotten. Han fick där en fin uppväxt nära naturen tillsammans med sin mor och far samt sex syskon. 

Sin livslånga kärlek mötte han i hustrun Elisabeth och de fick barnen Susanne och Anders. Tillsammans delade de ett stort intresse för trädgården och bärplockning i skog och mark. Många blev också timmarna för Tord med fiske både vinter som sommar. Var även engagerad i Kvarnfors fiskevårdsförening. 

Skogen kom att prägla en stor del av hans liv, då han tidigt började som skogshuggare. Han var delägare i en såg i Fällfors och sågs ofta klyva ved till både sig själv och andra familjemedlemmar. I yrkeslivet hann han dessutom vara med om byggnation av kraftverk vid Lule älv, jobbade som snickare och karriären avslutades i Kåge båthamn. 

Idrott var en stor passion. Han spelade fotboll i ungdomsåren. När den tiden var över, sågs han stå vid olika fotbollsplaner som tränare i KAIF åt både sin son och dotter, samt var även en trogen åskådare till sina barnbarns olika idrottsaktiviteter. Var även aktiv i hjärt- och lungsjukas förening som gympaledare i Kåge. 

Vi är många runt honom som fått ta del av hans kunskap då det handlade om byggnationer samt hans stora omsorg att hjälpa till när det behövdes. Omtanken om oss barn och barnbarn med respektive samt de två barnbarnsbarnen var stor. 
Tord somnade stillsamt in i hemmet bland de närmaste.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa