Tord Lundgren

Tord Lundgren, Skellefteå.

Tord Lundgren.

Tord Lundgren.

Foto: Privat

Dödsfall2023-01-14 05:00

Tord Lundgren har efter en kort tids sjukdom avlidit på Skellefteå lasarett i en ålder av 84 år. Han föddes i Skellefteå där han växte upp med föräldrarna Ivar och Gerda Lundgren samt lillasyster Inger.

1959 träffade Tord sin älskade Berit från Selet, Byske. De gifte sig 1961 och sonen Thomas föddes 1963. Sen kom barnbarnen Sandra och Robin samt barnbarnsbarnet Leon som Tord hann träffa i höstas.

Han utbildade sig till elektriker och jobbade på Stenlunds elektriska och Forsbergs el. Från mitten av 60-talet och fram till pensioneringen arbetade Tord som driftstekniker på Domus och på OBS. Tord var ”händige herrn”, han kunde reparera det mesta och hade många fiffiga lösningar på praktiska problem. Han var intresserad av elektronik, och byggde många ”apparater” under åren. 

1969 köptes en tomt på Långnässanden, Östanbäck. Där byggde Tord den älskade sommarstugan själv med lite hjälp från övriga familjen. Här trivdes Tord, det fanns alltid nåt att fixa, men han gav sig också tid till sol och bad, leka med katten, mata fåglar och förstås umgås med familj och vänner. Vi saknar honom. 

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!