Tommy Johansson

Tommy Johansson, Holmsund.

Tommy Johansson

Tommy Johansson

Foto: Privat

Dödsfall2024-03-02 05:00

Vår käre bror och svåger Tommy Johansson, Holmsund har lämnat oss. Han avled på Umeå universitetssjukhus den 12 februari efter en kort tids sjukdom Han blev 74 år. 

Tommy var född och uppvuxen i Vebomark. Efter att han gått ut grundskolan utbildade han sig till murare. Han flyttade därefter till Umeå. Han fick jobb som murare i ett mindre byggföretag.

Efter ett par år blev han emellertid allergisk mot murbruk. Arbetsgivaren ville ändå ha kvar honom i firman och erbjöd honom jobbet som snickare. Detta fortsatte han med i hela sitt yrkesverksamma liv. De sista årtiondena arbetade han åt ett bostadsbolag i Umeå med att renovera skadade lägenheter. De sista åren innan pensionen var han arbetsledare. 

Det var ganska snart efter att han kom till Umeå som han träffade sin blivande fru Karin. De fick två döttrar. I början på 1980-talet köpte de ett radhus i Holmsund. Där bodde han kvar ända till sin bortgång.

Tommys fru Karin drabbades även hon av sjukdom. Tommy tog hand om henne i hemmet i flera år. Hon avled emellertid för ett och ett halvt år sedan. Sorgen efter henne var stor. Tommy drabbades även av njursvikt och fick en ny njure på Salgrenska sjukhuset på nyårsaftonen 2022. Operationen gick bra och han var glad att slippa dialys.

Tommys största intresse var hans trädgård. Han odlade sina blommor och prydde tomten med dem. Han var även generös och gav bort växter till nära och kära. Han odlade även tomater. När han kom med sin husbil och hälsade på sommartid, hade han alltid tomatplantor med.

Tommy var även en hängiven vinterfiskare. Han hade ju Umeälven alldeles utanför knuten och tillbringade många timmar där i väntan på "storabbarn". Han deltog även i många pimpeltävlingar och vann fina priser.

Vi kommer att sakna vår Tommy. 

Per-Ivan och Annika, Rolf och Kerstin, Kalle 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!