Tomas Jonsson

Tomas Jonsson.
Tomas Jonsson.

Tomas Jonsson Skellefteå.

Dödsfall 17 januari 2024 05:00

Den 2 januari somnade Tomas in på Umeå lasarett omgiven av oss föräldrar och syskon. Han blev 45 år.

Tomas växte upp i Ursviken med oss föräldrar Ann-Sofi och Lennart och syskonen Eva, Lars och Åsa. 

1992 flyttade han till Lycksele tillsammans med oss föräldrar och där tog han studenten. Efter ett år på Dalkarlså folkhögskola, studerade han på musikhögskolan i Piteå. Där sjöng han med i Troendegruppen på Framnäs och gjorde med dem några resor till bland annat USA.

Efter utbildningen flyttade han till Storuman där han jobbade som musiklärare några år innan han omskolade sig till undersköterska och jobbade sista tiden på ett gruppboende. 

Musiken var en stor del av Tomas liv. Han spelade i olika grupper och var med i Tärnabandet "Noice Makers" i flera år innan han blev sjuk. De gjorde flera spelningar och han trivdes med dem.

Han reste med oss i familjen, men även ensam till bland annat Australien och Skottland. Han hade många vänner i Sverige och fick även nya vänner under sina resor utomlands. 

Tomas föddes med en synskada och hjärtfel vilket gjorde att han fick gå igenom både ögon- och hjärtoperationer. Efter den tredje hjärtoperationen blev det komplikationer som gjorde att han sista året legat största delen på sjukhus. Läkarna gjorde allt vad de kunde men till slut orkade inte kroppen längre.

Tomas var en trygg och lugn person som inte gjorde så stort väsen av sig men lämnade avtryck.

Saknaden är stor men vi minns honom med glädje och tacksamhet. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa