Tomas Burstedt

Tomas Burstedt, Skellefteå.

Tomas Burstedt.

Tomas Burstedt.

Foto: Privat

Dödsfall2024-08-03 05:00

Tomas Burstedt föddes 1946 i Bureå där han växte upp tillsammans med två bröder, Mats och Lars, och föräldrarna Rudolf och Märta. 

Somrarna tillbringade han delvis i Ljusvattnet Bureå, där han tillsammans med sina bröder och kusiner organiserade diverse idrottskamper, en tradition som förts vidare till barn och barnbarn. Ljusvattnet har varit en viktig mötesplats i Tomas hela liv. 

Tomas flyttade till Stockholm där han senare bildade familj med Inger Fjällström, hemmahörande i Skellefteå. Tillsammans fick de döttrarna Susanne, Yvonne och Jenny. Familjen flyttade upp till Bureå 1979. Där levde han tillsammans med Inger fram till hennes bortgång 1999. En tid senare i sitt liv levde han i Skellefteå tillsammans med Lilian Lidman.

Tomas var alltid aktiv i föreningar, såsom Bureå IF, Friluftsfrämjandet och Lions, vilka han gav sitt stora engagemang och framtidsvision. 

Han arbetade många år på Skellefteå Kraft, med arbetskamrater han höll varmt om hjärtat. 

Tomas närstående minns honom som den nyfikne, kunnige, analytiska och ordningsamma person han var. En person som alltid ställde upp för sina döttrar och för andra. Han var en relationsinriktad och omtänksam person med stort engagemang för familj och vänner, alltid med optimism, framtidstro och gott hjärta. 

Tomas är djupt saknad. 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!