Thyra Widman, Skellefteå

Thyra Widman, Skellefteå

Thyra Widman, Skellefteå.

Thyra Widman, Skellefteå.

Foto: Privat

Dödsfall2021-06-25 05:00

Thyra Widman, Skellefteå, avled stilla på Brogårdens äldreboende den 18 juni i en ålder av 92 år. Hon föddes i en jordbrukarfamilj i Dalfors, Boliden som nummer fyra i en syskonskara av åtta. Hennes yrkesliv började i tolvårsåldern som ”lillpiga” i en familj. Hon arbetade sedan som hembiträde i olika familjer.

I slutet av 40-talet träffade hon Eskil Vidman från grannbyn Holmlund och de gifte sig 1951. Efter några år i banvaktsstugan i Norra Grundfors, där de tre pojkarna föddes, byggde de ett hus på Brännan 1957. Där arbetade hon under flera år som omtyckt dagmamma. Dagbarnen hade kontakt med henne under många år sedan de blev vuxna. Sedan blev hon anställd åt kommunen inom städning och som parkeringsvakt.

Hennes intressen var framförallt familjen och hemmet. Hon hade alltid en fin trädgård och vackra blommor. Med åren blev det alltmer semesterresor runt om i världen tillsammans med pappa och släkten. När sedan barnbarnen började komma fick dessa mycket kärlek och omsorg (och mat).

Mamma blev änka 2005 och bodde kvar i huset på Fågelgatan till 2013, då hon flyttade till en lägenhet. Då hälsan sviktade fick hon i februari flytta in på Brogården där hon fick god omvårdnad. Saknaden är stor efter en omtänksam och kärleksfull mor, farmor, svärmor och morfarsmor men minnena är många och ljusa.

Barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!