Thyra Sehlstedt

Thyra Sehlstedt, Skellefteå.

Thyra Sehlstedt.

Thyra Sehlstedt.

Foto: Privat

Dödsfall2022-07-16 05:00

Vår mamma Thyra Sehlstedt avled den 4 Juli på Skellefteå lasarett, strax efter sin 90-årsdag. 
Mamma och hennes tvillingsyster Eva föddes i Östanbäck. Föräldrarna var John och Adina Wikström. I början av 50-talet träffade mamma sin älskade Lennart, vår pappa. Dom gifte sig, bosatte sig i Innervik och fick oss Stefan, Margaretha, Erika.

Mamma jobbade som kontorist på Arvid Anderssons och sömmerska på Algots. Hon avslutade sin yrkesbana på kommunal, avdelning 6 där hon trivdes mycket bra. Under vår uppväxt köpte mamma och pappa husvagn som vi gjorde många turer med, både sommar och vinter vilket vi alla tyckte mycket om. Mamma var intresserad av samhällsfrågor, släktforskning och alltid ivrig att få berätta om hur det var förr i tiden. Idrotten har alltid legat mamma varmt om hjärtat, när vi spelade bordtennis var hon vår stora supporter. När hon blev äldre var det härligt att få prata idrott och sport med henne. Stugan i Rösnäset blev ett fint ställe för mamma och pappa att få vara i och må gott med oss, barnbarn, släkt och vänner. 

Resorna till Grekland och Kreta var något som mamma gillade mycket. Mamma och pappa flyttade till Norrstigen 2004, när pappa dog och hon blev ensam hittade hon nya vänner att promenera, fika och se på hockey med. Hon var tacksam att det var till Norrstigen de flyttat. Vi firade hennes 90-årsdag i maj precis som hon ville med släkt och vänner. Vi är så tacksamma över att mamma fick vara med så länge och hennes sista vecka med midsommarfirande och mötet med sitt nionde barnbarnsbarn gjorde att hon kände sig tillfreds och lycklig. 
Sorgen och saknaden är stor efter vår mamma 
Stefan, Margaretha, Erika 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!