Thure Holmqvist

Thure Holmqvist, Burträsk.

Thure Holmqvist.

Thure Holmqvist.

Foto: Privat

Dödsfall2022-07-23 05:00

Vår älskade pappa, farfar, morfar och morfarsfar Thure Holmqvist lämnade oss den 15 Juli vid en ålder av 90 år.

Han växte upp i Ljusvattnet, Bureå. Yngst i en barnaskara om 5 bröder och 4 systrar.

1956 gifte han sig med sin livskamrat Kerstin och efter en tid kunde de bosätta sig i hennes barndomshem i Södra Åbyn Burträsk. Förutom lantbruket jobbade han som resande säljare i många år, ofta med distrikt som täckte upp större delen av Norrland, vilket medförde att han kunde vara på resande fot större delen av veckorna.

Att arbeta som säljare passade pappa som hand i handske. Han var alltid glad och trevlig och genuint intresserad av att få lära känna folk.

Idrottsintresset var också stort. I sin ungdom spelade han en del fotboll, men var också en tid aktiv som sprinter. Han älskade att röra på sig och på affärsresorna var alltid löparskorna eller längdåkningsskidorna med. Ett Vasalopp och ett flertal Kalvträsklopp har han också klarat av. Under många år var han och mamma också aktiva inom Bygdsiljums folkdanslag.

Släktforskning har också varit ett stort intresse och han har spenderat många timmar framför sin dator för att bokföra olika släktled. De sista åren i Åbyn hade han inrett en snickarbod i ladugården och kunde förse oss barn och barnbarn med allehanda alster i form av smörknivar och lyktor med mera. 

När mamma fick flytta till Burträskgårdarna skaffade han en egen lägenhet på trygghetsboendet i Burträsk. Där trivdes han väldigt bra och uppskattade aktiviteterna och gemenskapen väldigt mycket. 

En sann gentleman med ett hjärta av guld har lämnat oss. Saknaden är stor, men minnena är många och ljusa och vi är tacksamma för den tid vi fick tillsammans. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!