Thorborg Lindström

Thorborg Lindström, Skellefteå.

Thorborg Lindström.

Thorborg Lindström.

Foto: Privat

Dödsfall2023-05-27 05:00

En av sommarens första dagar, tisdag den 16 maj, somnade vår älskade Thorborg Lindström, Skellefteå, lugnt och stilla in.
I sommar skulle hon ha fyllt 89 år och födelsedagen, som de senaste åren firades i hennes paradis i Lappviken tillsammans med nära och kära, längtade hon alltid till. 
Thorborg växte upp i Östanbäck som enda barnet till föräldrarna Svea och Einar Pettersson. Enligt många av Thorborgs berättelser gav de henne en mycket fin barndom. 
En vårdag 1960 gifte sig Thorborg med Berndt och de fick dottern Åsa 1967. Familjen bodde på Kågevägen innan de 1977 flyttade till Thorborgs hemgård i Östanbäck. Berndt gick bort för ett halvår sedan. De firade sin sista bröllopsdag, 62 år, med att åka färdtjänst ett mycket uppskattat varv runt Östanbäck. 
Thorborg tyckte om att odla grönsaker, potatis och blommor, men bärplockning var en av hennes största passioner. Det var med stor glädje hon, trots ormfobi, vistades i bärskogen från tidig morgon till sen kväll. 

Av grannen Gunnar fick de köpa strömming och när vi tänker på hennes goda rullströmming börjar det vattnas i munnen. Det var en hälsosam tid med mycket egenodlat och både fisk och kött från familjen Brännström.
Några gånger per år blev det storbak i Östanbäcks bagarstuga, bland annat hällakaka, havrekex och ”hårdkakun”.
Hela sitt yrkesverksamma liv har Thorborg arbetat inom vården. Sista åren innan pensionen arbetade hon på Medicinavdelning 7 tillsammans med många fina kollegor. 
Thorborg månade verkligen om familjen. Barnbarnen Sandra och Selina var hennes ögonstenar och det var även barnbarnsbarnet Essra.
Thorborg var en nöjd människa som aldrig klagade, så snäll och god, höjde aldrig rösten eller var arg. Hon var också stark, inte bara i nyporna när hon skruvade upp burklock, utan även mentalt. 
Vi saknar henne och kommer plocka fram alla glada minnen vi sparat, då och då baka en ”Thobban-kaka”, och vi känner stor tacksamhet för allt hon har gjort och ställt upp för oss. 
Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!