Tage Was, Skellefteå

Tage Was, Skellefteå.

Tage Was, Skellefteå.

Tage Was, Skellefteå.

Foto: Privat

Dödsfall2021-08-12 05:00

Tage Was somnade lugnt och stilla in torsdagen den 29 juli vid en ålder av 96 år.

Tage föddes år 1924 i Mjövattnet som näst yngsta barn i en syskonskara av tre flickor och tre pojkar. Tages föräldrar Alfred och Hilda Andersson drev jord- och skogsbruk tillsammans med sin äldre bror Allan, vilket innebar att Tage tidigt fick lära sig sköta djur, jord och skog. 

I slutet av 1950-talet fick Tage anställning på Nyströms mekaniska i Mjövattnet där han arbetade till början av 70 talet, sedan lockade vårdyrket. Efter utbildningen på Umeå universitet anställdes han på BureBorgs äldreboende där han stannade till pensioneringen.

Tage var i unga år mycket aktiv i många sporter som fotboll, orientering, bordtennis, och längdskidåkning. På fritiden var några av hans intressen fiske, fotografering, blommor och deltagande i konstföreningen.

Tillsammans med sin livskamrat Gun-Britt bosatte han sig i centrala Skellefteå, sedan flyttade de till Sjungande dalen. Slutligen hamnade de i sin lägenhet vid Landskyrkan.

Semestrarna spenderades gärna i Ammarnäs vilket blev en favorit sommar som vinter.

Sorgligt nog insjuknade Gun-Britt som sedan avled 2010.

Tage var mycket populär i kamratkretsar med sitt glada sätt och han var mån om att ända till ålderns höst få veta allt som hände i sin hemby.

Släkt och vänner

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!