Tage Markgren, Skellefteå

Tage Markgren, Skellefteå.

Tage Markgren, Skellefteå.

Tage Markgren, Skellefteå.

Foto: Privat

Dödsfall2021-08-14 05:00

Efter en kort tids sjukdom avled Tage Markgren den 7 augusti på Skellefteå lasarett, han blev 85 år. Tage sörjs och saknas närmast av hustrun Gerd och två barn med familjer

Pappa föddes på Tuvan men flyttade snart till Morön där han växte upp som nummer två i en syskonskara på fem. Efter skolgång följde han sin far i spåren och började arbeta som snickare. Senare under yrkeslivet arbetade han som arbetsledare och platschef.

I slutet av 50-talet träffade han Gerd Andersson från Önnesmark och 1959 gifte de sig. Två år senare flyttade de in i sitt eget hus på Morön. Samma år föddes sonen Peter och 1964 utökades familjen med dottern Carina. Familjen var viktig och vi har många roliga minnen från våra resor med familjens husvagn. Vi minns också alla de gånger vi tillsammans med några andra familjer åkte iväg för att umgås och vara ute i naturen. Senare byggde pappa en sommarstuga i Furuögrund och där han och mamma tillbringat många dagar ofta i sällskap med barn och senare barnbarn.

Fritiden tillbringade pappa gärna utomhus, gärna på skidor. Det är åtskilliga mil som han åkt genom skogarna runt Skellefteå. En hel del motionslopp som Kraftloppet och Malmstråket blev det och även ett par Vasalopp. Sommartid var pappa gärna ute i skogen och promenerade, sprang eller arbetade.

Pappa var också körsångare, han var under många år med i EFS-kören i Skellefteå och senare en kör på Anderstorpskyrkan som låg nära den lägenhet han och mamma flyttade till för bara några år sedan. Under alla år var pappa även engagerad i Svenska kyrkan och EFS.

Det sista året blev annorlunda när mamma blev sjuk. Pappa besökte henne så ofta restriktionerna tillät och bara två veckor innan han somnade in cyklade han till Stigs för att köpa wienerbröd som han sedan tog med sig till mamma så de kunde fika tillsammans.

Vi kommer att sakna pappa och allt som han gett oss. Men den kristna tro pappa hade och som präglade mycket av hans liv och som vi delar ger oss tröst. Vi ska ses igen.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!