Tage Ivarsson

Tage Ivarsson, Sävar.

Tage Ivarsson

Tage Ivarsson

Foto: Privat

Dödsfall2022-03-15 05:00

Tage Ivarsson, Sävar, har efter en tids sjukdom hastigt avlidit i en ålder av 81 år. Närmaste anhöriga är makan Gerd, barnen med familj och syskon.

Tage föddes och växte upp i Bäck, Bygdeå, som äldsta barnet av fyra syskon. Han fick tidigt hjälpa till och ta del av arbetet på gården innan han utbildade sig till plåtslagare på yrkesskolan i Vännäs. Under sin yrkestid arbetade han främst i Umeå men även på andra orter i inlandet fram till sin pension.

Sommaren 1961 träffade han sin blivande maka Gerd på dans i Bygdeå och två år senare gifte sig paret i Burträsk kyrka. De bosatte sig i Umeå och flyttade 1967 in i det nybyggda huset i Sävar där de tre barnen växte upp. I början av 1980 övertog paret makans hemgård i Västanträsk, Burträsk. Familjen tillbringade en stor del av fritiden i Västanträsk där Tage underhöll åkrar, skog och fastigheter vilket han trivdes mycket väl med. Han gillade att vistas i skog och mark, gärna i sällskap av barn och barnbarn.

Tage var aktiv i Sävarkorpen och Sävarringens folkdanslag, under åren som pensionär engagerade han sig även i Blodomloppet och Korpen veteraner. Han har även haft ett genuint sportintresse som varade livet ut. Tage var en mycket social och utåtriktad person som gärna umgicks med gamla och nya bekantskaper. Han spred glädje och var omtyckt av många.

Vi kommer att minnas honom som den fantastiska person han var, en mycket älskad och omtänksam make, pappa, svärfar och morfar/farfar. Han tyckte om att ha familjen runt omkring sig och kommer alltid att finnas i våra hjärtan. Han har lämnat ett stort tomrum efter sig som vi måste lära oss att leva med, innerligt saknad.

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!