Tage Eriksson

Tage Eriksson, Bureå.

Tage Eriksson, Bureå.

Tage Eriksson, Bureå.

Foto: Privat

Dödsfall2023-04-22 05:00

På morgonen den 13 april avled Tage efter en tids sjukdom. Han blev 79 år.

Tage var född i Risliden i en stor kärleksfull familj.

Han började som ung att jobba i lanthandeln i Kvarnåsen. En riktigt gammaldags lanthandel som givetvis sålde mat, men även byggmaterial skridskor, hattar, slipsar... Ja, där kunde man hitta allt.

Tage var väldigt omtyckt som handlare. Många är de människor som har minnen av Tage och tiden han hade affären.

Ingenting var omöjligt för Tage när det gällde att serva sina kunder.

Han gifte sig med Anita och de var gifta till år 2004 då hon avled.

Jag träffade Tage första gången hösten 2005 efter att en av mina kompisar sagt "Jag känner en man som kommer att passa dig" och det stämde bra. Mina 17 år med Tage var fyllda av glädje, skratt, nya idéer och projekt.

Ingenting var omöjligt för Tage, han hade alltid någon ny tanke om framtiden. Lärde sig till och med åka slalom vid 65 års ålder.

Han kom som ett stort stöd för mig och mina fyra barn. Älskade dem som om de vore hans egna. Barnbarnen fick också en stor plats i hans hjärta. De kröp ofta upp i Tages famn.

Tages syskon och syskonbarn betydde mycket för Tage och Tage för dem. Det blev ofta att han tog telefonen på kvällen och ringde till någon av dem. Det var glada telefonsamtal och då kom alltid Norsjöbondskan fram.

Någon har kallat Tage en tusenkonstnär. Han byggde, han snickrade gjorde knivar med mera. Hans trädgårdsintresse var stort, speciellt jordgubbslandet som han varje vår ville förstora. Han fiskade gärna i Ajaursjön och han var väldigt mån om att sköta om sin skog.

Tage trivdes med matlagning och allt annat som kan tillverkas i ett kök. Gräddade ungefär 400 anisbröd varje advent som sedan såldes på EFS adventsmarknad. Allt med självklarhet och en ödmjukhet.

"En dag ska vi dö men alla andra dagar ska vi leva”. Tage levde alla dagar med en kristen tro och en kärlek och omtanke till alla som han hade i sin närhet.

Livet utan Tage blir tomt för mig och många andra. Att inte längre få möta hans glada ögon hans smittande skratt och hans självklara: "Jajamen".

I dag känns det svårt men alla fina minnen av honom kommer att ge oss styrka.

Anna Lena

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om