Svenowe Burström

Svenowe Burström, Kåge.

Svenowe Burström.

Svenowe Burström.

Foto: Privat

Dödsfall2023-02-11 05:00

Söndag den femte februari somnade vår älskade Svenowe in omgiven av sina närmsta, efter en tids kamp mot blodkärlscancer.

Svenowe är född och uppvuxen i Degerträsk. Under uppväxten blev det mycket tid med att hjälpa till med jordbruket på gården tillsammans med sina tre syskon och föräldrar Aron och Gulli. 

1976 träffade Svenowe sin älskade Suzanne i dansens virvlar på logen i Långträsk. Kärlek vid första ögonkastet; och många timmar blev det på dansgolvet under årens lopp.

Suzanne och Svenowe flyttade två gånger innan de landade i sitt hus på Markvägen i Kåge. Där föddes deras två fantastiska söner Johan och Marcus som betydde allt för Svenowe. Senare växte familjen till Svenowes stora glädje med två barnbarn, Noel och Saga.

De började bygga ett liv tillsammans med det egna stugområdet i sommarparadiset Degerträsk. Där blev det många projekt under årens lopp, bland annat att bygga upp sin egen stuga med diverse tillbyggnader. Bygga stolpstugor och flottar tillsammans med sin bror och svåger. Detta var otroligt roligt och utvecklande för alla inblandade. I princip all ledig tid tillbringades där. 

När den lediga tiden inte spenderades i Degerträsk så blev det en del resor: Alperna, sol/bad, fotboll och en minnesvärd resa till Australien. Under alla år har Svenowe alltid haft ett stort intresse för fåglar. 

Under fyra decennier spelade han fotboll i klubben SK Storm som alltid låg honom varmt om hjärtat. Också engagerad i Kaif som ledare/tränare i både innebandy och fotboll. Badminton spelade han också under många år. 

Svenowe startade sin yrkesbana på Jörns Mekan, där arbetade han några år innan bytet av jobb till Boliden Mineral GSM. Karriären tog fart i början av 90-talet, startade företaget Conpro AB där man utvecklade Bamsesågen. Det blev många år runt om i Norden på olika mässor. Arbetet var intensivt men utvecklande och inspirerande. Företaget såldes 2007. Han gjorde sedan en kort sejour på JR-Mekan innan han avslutade karriären 2019 som projektledare på New Boliden. Hans engagemang, planering och noggrannhet var signifikant för Svenowe. Nytt liv som pensionär startade, pensionärsåren blev få, men fina. 

Saknaden kommer att vara otroligt stor men vi kommer att för alltid minnas våra fina stunder tillsammans. 

Suzanne, Johan, Marcus, Sofia, Noel och Saga 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!