Sven-Olof Juntti

Sven-Olof Juntti, Skellefteå.

Dödsfall2023-04-19 05:00

Vår älskade make och pappa Sven-Olof Juntti, har efter en tids sjukdom somnat in på morgonen den 3 april. Sven-Olof föddes i Tärendö, Norrbotten, 1945, som den yngsta i en syskonskara av sju. Militärtjänsten gjordes på T3 i Sollefteå och det var där han träffade sitt livs stora kärlek Marianne. 

Efter ett antal år tillsammans i Stockholm och Sandviken gjorde längtan norrut att man flyttade till Skellefteå där man slog sig ner för gott. Tillsammans bildade man familj och fick dottern Anneli. Nästa stora steg var att bygga villan på Morö Backe och kort därefter blev familjen komplett då sonen Daniel föddes. 

I samband med flytten till Skellefteå fick Sven-Olof anställning på vad som då hette Telefabrikation. Han trivdes mycket bra och blev kvar där resten av yrkeslivet. Sven-Olof var mycket uppskattad av kollegorna och utvecklade fin vänskap med många även vid sidan av arbetet. Han fick under åren goda möjligheter att utvecklas genom flertalet ansvarsroller och arbetade de sista åren som inköpare. 

Sven-Olof var mycket social och otaliga är de promenader som tagit längre tid än planerat tack vare spontana möten och samtal med personer han stötte på längs vägen. Att ge familj, vänner och bekanta en hjälpande hand var självklart och naturligt både i det lilla och det stora. Trivdes gjorde han som bäst med en kopp kaffe och något av hustrun Mariannes goda bakverk, i skogen eller hemma på altanen i sällskap av familj eller vänner. 

Att resa var ett stort intresse och många är de husvagnssemestrar tillsammans med familjen som skett från norr till söder, främst i Sverige men även till Norge och Finland. Tyvärr fick hälsan sig en törn de sista åren och den sista tiden blev en tuff och jobbig kamp mot cancer. Sven-Olof sörjes närmas av hustru Marianne, barnen Anneli med familj och Daniel samt övrig släkt och vänner.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!