Sven Karlsson

Sven Karlsson, Medle.

Sven Karlsson.

Sven Karlsson.

Foto: Privat

Dödsfall2024-08-17 05:00

Den 7 augusti slutade vår far Sven Karlsson sina dagar. Han blev 99 år.

Sven föddes i Ljusnarsbergs församling i Västmanlands län som näst yngst i en syskonskara om fem. Bara två år gammal flyttade han med familjen till Boliden, där hans far som en av de allra första fått anställning vid den då nyöppnade gruvan i Boliden. Sven kom att växa upp först i Boliden och sedan i Loberg, Finnforsfallet, där familjen bosatte sig 1936.

Som ung arbetade han bland annat i skogen men efter rekryten antogs han som snickarlärling vid kraftverksbygget i Granfors och var sedan byggnadssnickare under hela sitt yrkesverksamma liv, i huvudsak på olika kraftverksbyggen.

1946 gifte han sig med Irma, född Forsell och bosatte sig i Forsberget. Makarna fick tre barn. I mitten av 1950-talet gick flyttlasset till Lycksele, där Sven under tre år arbetade vid Bålforsens kraftverksbygge. När Kvistforsens kraftstation skulle byggas flyttade han tillbaks till hemtrakterna och familjen bosatte sig i Medle. Där bodde sedan Sven fram till sin död. Han var änkeman sedan 2003.

Vår fars stora intresse var jakt, fiske och idrott. Jakten och fisket var ett livsintresse som han bedrev långt upp i åren, ända tills benen inte längre orkade bära. Han var en god berättare och förstod sig också på att tillvarata stunderna i jaktkojan eller vid kaffeelden med burleska historier från skog och mark. 

De senaste åren började hälsan svikta vilket gjorde att han behövde en hjälpande hand i hemmet. Vi vill passa på att tacka Klintfors hemtjänst och Emma på hemsjukvården för omsorgen om vår far. 

Även om kroppen krånglade hade dock Sven förmånen att få behålla ett gott minne och rediga tankar. Ännu in i det sista följde han med i barnbarnens förehavanden på fotbollsplanen och hockeyrinken och var väl uppdaterad i fråga om tabellställningar och kommande matcher.

Sven sörjes närmast av barn, barnbarn och deras familjer. 

Bernt, Conny och Åsa Karlsson 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!