Sven-Ingvar Wiklund

Sven-Ingvar Wiklund Skellefteå.

Sven-Ingvar Wiklund.

Sven-Ingvar Wiklund.

Foto: Privat

Dödsfall2024-03-02 05:00

Tidigt på morgonen, tisdagen den 20 februari, somnade Sven-Ingvar stilla in, omgiven av sina närmaste efter ett långt och rikt liv, 95 år gammal.

Sven-Ingvar föddes 1928 i Yttervik som första barn till Alvina och Johan Viklund. Tre år senare blev han stolt storebror när systern Astrid föddes.

Han blev moderlös vid fem års ålder, då modern avled på grund av sjukdom och faderlös vid 19 års ålder, vilket gjorde att han tidigt fick lära sig att stå på egna ben.

Sven-Ingvar började sin skolgång i Yttervik, och läste sedan ekonomi och bokföring via Hermods.

1950 träffade han sin Barbro. 1955 gifte de sig och familjen utökades senare med två efterlängtade pojkar, Thomas och Östen. De bosatte sig i Yttervik och under alla år i byn engagerade han sig i Bönhuset samt i EFS och Byaföreningen där han var medlem.

Som 30-åring köpte han sin första lastbil och därmed började livet som egen åkare, det som senare skulle bli Ytterviks Åkeri. Intresset för åkerinäringen var stort och gjorde att han engagerade sig i styrelser inom åkeribranschen.

Han gjorde många och långa resor, både genom sina styrelseuppdrag och tillsammans med familjen, vilket gav minnen för livet. 

Men det var i sommarstugan vid Bodaträsket han trivdes som allra bäst, där kunde han koppla av. För honom var det den skönaste platsen i hela världen. 

Dörren till Sven-Ingvars och Barbros hem stod alltid öppen. Alla var välkomna och ingen gick hungrig därifrån. När barnen och barnbarnen, och senare även barnbarnsbarnen, stormade in, njöt han för fullt. Att umgås med dem och få höra om deras öden och äventyr, var något han älskade.

Sven-Ingvar lämnar ett stort tomrum efter sig, men vi kommer alla att minnas honom med tacksamhet och värme. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!