Sven-Evert Nilsson

Sven-Evert Nilsson, Skellefteå.

Sven-Evert Nilsson.

Sven-Evert Nilsson.

Foto: Privat

Dödsfall2023-01-14 05:00

Sven-Evert Nilsson avled den 6/1 2023 efter en längre tids sjukdom. Han var äldst av fyra söner till Emmy och Georg Nilsson. Största delen av hans skoltid bodde familjen i Krylbo, där Sven-Evert avslutade sin skolgång och började förvärvsarbeta på en järnhandel. När familjen flyttade tillbaka norrut, till Räftkläppen, arbetade han först som brevbärare i Skellefteå och sedan som gruvarbetar i bland annat Långselegruvan.
1958 gifte han sig med Irma Löfmark från Stensträsk och de bosatte sig i Långselegruvan. I början av 60-talet gick flyttlasset till Skellefteå och anställning på det som idag är Beijer Byggmaterial, där han arbetade fram till sin pensionering.

Sven-Evert var en mycket kreativ person, som spelade både dragspel och orgel, men även snickrade både smått och stort. Det är åtskilliga välgjorda presenter som släkt och vänner fått, som bär Sven-Everts signatur. Han var också mycket idrottsintresserad. I sin ungdom spelade han ishockey och var även framgångsrik som skidåkare.

Största intresset var nog ändå sommarstugan i Kornhällan, där han fick utlopp för sin outtröttliga energi. Han gjorde byggnaderna själv, och hjälpte även Irma med odlandet av växter på tomten. På senare år tillkom också ett växthus.

Även om det finns en tacksamhet över att han inte längre behöver plågas, saknas en omtänksam storebror och make. 

Brodern Berndt 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!