Sven Carlsson

Sven Carlsson, Kusmarksliden.

Dödsfall2023-12-20 05:00

Sven Carlsson, Kusmarksliden född 1933 i Stormark som yngst av nio syskon. Gifte sig med Margareta Lidén 1958 och flyttade till hennes hemställe i Kusmarksliden. Tillsammans fick de tre barn, Christina, Tomas och Jörgen.

Sven har genom livet burit med sig en stor sorg då dottern Christina avled vid tre månaders ålder och Margareta lämnade jordelivet alltför tidigt, endast 43 år gammal efter en tids sjukdom.

Sven har genom livet alltid haft en nära relation till skogen där han jobbat en stor del av livet. När vi tänker på honom är det i skogen vi ser honom. Jakten har alltid vart ett stort intresse och på gården har det alltid funnits en Hamiltonstövare, förutom Bonnie som han hade då barnen var små. Hon var faktiskt en blandras men den bästa hunden han har haft genom åren och det är att säga mycket då han alltid har haft championmaterial.

Med åldern kom även en del begränsningar och jakten blev svår att genomföra pga hälsan. Det har dock inte stoppat Sven från att ge råd och hjälpa nästa generation jägare att jaga in hundar, komma med råd och tips och lyssna då hundarna sjunger i skogen. Vi är många som har kliat oss i huvudet över hundarna men blivit uppmuntrade av Sven att fortsätta kämpa och låta tiden ha sin gång. Det beskriver på bästa sätt den inställning han har haft här i livet på gott och ont. 

Vi är tacksamma för allt han gav. Vi kommer alltid att minnas allt det han lärt oss och varje gång hundarna sjunger i skogen så tänker vi på honom. Alltid känns det som att han är med oss där. Vi säger och kommer att säga ”nu skulle Sven vara nöjd” och vi är många som kommer att sakna honom men han ska veta att vi ser upp till honom och glömmer aldrig. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!