Svante Karlsson

Svante Karlsson
Svante Karlsson

Svante Karlsson, Jörn

Dödsfall 27 augusti 2022 05:00

Svante Karlsson, Jörn, 73 år, avled hastigt i sitt hem efter en tids sjukdom. Han var uppvuxen i Granbergsträsk tillsammans med fyra bröder. I unga år mötte han sin livspartner, Birgith Lindström från Hällberg, Arvidsjaur. 

Tidigt i livet tog Svante del i arbetet på föräldrarnas gård. Hans engagemang efter tonårstiden hade stor betydelse för modernisering av jordbruket. Efter avslutad skolgång arbetade Svante på en såg. Så småningom blev det anställning vid Jörnträ där han arbetade fram till sin pensionering. 

På fritiden ägnade han sig åt parets sommarhus i Hällberg. Naturen med älgjakt och fiske var också hans stora intresse. Svante var alltid sysselsatt med något. När det fanns tid över ägnade han sig åt slöjdarbete. 

Han var social och positiv till sin natur, ingenting tycktes vara omöjligt. Med sin sambo och vänner har Svante gjort flera spännande resor, bland annat till Kanada och USA. I hans sällskap var det alltid nära till skratt. Bland Svantes egenskaper fanns omsorg och medkänsla. Otaliga är de gånger som Svante gett släkt och vänner en hjälpande hand. 

En älskad familjefar och en storebror har gått ur tiden. Saknaden efter Svante är stor, men minnet efter honom kommer alltid att vara levande i våra hjärtan. Närmast sörjande är hans sambo och sonen med familj.

Bröderna genom Martin

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa