Sune Nyholm

Sune Nyholm.
Sune Nyholm.

Sune Nyholm, Sävar.

Dödsfall 10 december 2022 05:00

Den 29 november somnade min make och vår far Sune Nyholm in på Norrlands Universitetssjukhus med oss vid sin sida. Närmast anhöriga är makan Annika, barnen Daniel, Maria, Johan, Markus och Viktor samt fyra barnbarn. 

Sune föddes och växte upp i Nyland, Kramfors kommun, tillsammans med lillasyster Susanne, mamma Gertrud och pappa Bertil. Föräldrarna hade en tv, radio och sportaffär plus en liten bensinmack i samma fastighet som de bodde i, vilket bidrog till Sunes intresse för företagsamhet. Han hade också ett stort intresse för amatörradioverksamhet och fick genom det många vänner världen över. Idrott, och då framförallt orientering, blev också en stor passion för Sune. Vintertid skidåkning (ett vasalopp) och skidorientering, men fotorientering var ändå nummer ett. 
Efter militärtjänstgöringen som signalist vid I21 i Sollefteå började han läsa på fysiker-linjen på Umeå Universitet 1979 och i juni 1981 träffade han Annika från Skellefteå på ett orienteringsläger och de blev ett par. Annika fick jobb i Umeå och flyttade ner till Sune i januari 1982. Under de ungefär 10 åren som gick innan barnen kom var orienteringen en stor del av livet med bland annat O-ringens femdagarsorientering som stående semesteraktivitet. 

Lägenheten på Carlshem byttes ut mot villa på Gimonäs 1987. När barnaskaran blev fem stycken och huset för litet gick flyttlasset till Sävar i mars 1998. Här har barnen växt upp och Sune och Annika har trivts och känt att här vill vi bo kvar. 

Stugan vid Kvammarn i Norsjö kommun med bland annat bärplockning och tid för avkoppling har också varit en plats där Sune trivts bra.
Efter studierna vid Fysikerlinjen arbetade Sune först på Skogshögskolan innan han fick jobb som forskare (fysiker) på FOA (sedermera FOI) 1985. 
1985 gifte sig också Sune och Annika. Han blev 63 år. 

Familjen  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa