Sture Lindgren

Sture Lindgren, Skellefteå.

Sture Lindgren.

Sture Lindgren.

Foto: Privat

Dödsfall2023-02-22 05:00

Den 7 februari nåddes vi av dödsbudet att vår pappa hade avlidit i hemmet. Pappa blev 85 år.

Pappa växte upp i Andersfors som enda barnet till Elsa och Mauritz Lindgren. Pappa och mamma träffades på dans i Innansjön och 1962 stod bröllopet, tillsammans fick de två döttrar och sex barnbarn. Sin yrkesverksamma bana började han åt Boliden och sedan åt Bilfrakt som ekonomichef, där han jobbade kvar till pensionen. Pappa var med sitt lugn, tålmodighet och godhet en mycket älskad far, morfar och svärfar och en mycket omtyckt arbetskamrat. Han var också otroligt envis med det han hade bestämt sig för. Skidintresset har gått som en röd tråd genom hans liv, allt från Malmstråket, Kraftloppet och hela 29 avverkade Kalvträsklopp, han var också en stor idrotts support till sina barn och barnbarn.

Stugan i Bygdeträsket var deras smultronställe där tillbringade Snillet och Blixten som han kallade dem mycket tid med bärplockning, trädgårdsarbete och fisketurer. Där har vi barn med respektive och barnbarn haft mycket roligt med fina minnen. Pappa månade mycket om sin familj och barnbarnen var en stor glädje för honom.

Saknaden är stor men alla de fina minnena finns kvar, nu har mamma sträckt ut handen och du har fattat den, tillsammans i evighet. 
Du kommer alltid att vara med oss i våra tankar. 

 

Vår fina och älskade pappa, svärfar och morfar
Vår fina och älskade pappa, svärfar och morfar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!