Sture Gustafsson

Sture Gustafsson.
Sture Gustafsson.

Sture Gustafsson, Skellefteå.

Dödsfall 18 mars 2023 05:00

Vår älskade Sture Gustafsson har efter en kort tids sjukdom somnat in på Skellefteå Lasarett, söndag den 5 mars 2023 i en ålder av 92 år.

Sture föddes i Blåfors men växte upp på Kläppbacken i Kåge. Han var det femte av skomakaren Karl och barnmorskan Annas åtta barn. Efter hans död finns ingen av syskonen kvar i livet.

Redan i unga år träffade Sture sitt livs kärlek Doris, de fick drygt 60 år tillsammans.

Sture och Doris fick barnen Gunilla, Krister och Helena och familjen har sedan berikats med tolv barnbarn, barnens respektive samt fyra barnbarnsbarn och ytterligare ett på väg

Sture har på ett självklart sätt alltid ställt upp för sin familj i vått och torrt och inget fick honom att stråla så mycket som de små barnen.

Även om Sture hann vara pensionär i över 25 år så pratade han ofta om sitt 50-åriga yrkesliv dessförinnan. Han började arbeta som dräng på bondgårdar och på slakteriet redan från 12-års ålder. När han var 15 år började han arbeta i Skellefteå där han bl.a. arbetade på Nordsvenska Köpmanna AB, hos sin svärfar på Einar Larssons Lantbruksmaskiner och slutligen 20 år på Skellefteå El- & Diesel. Kollegorna och vännerna på El- & Diesel pratade han hjärtligt om in i det sista.

Det stora fritidsintresset för Sture sommartid var att fiska lax i laxfisket i Bergsbyn. Han missade inte en enda sommar under de 45 år som han var aktiv med laxfiske. Sture var också aktiv inom EFS och Svenska kyrkan. Han tillhörde Tuvans EFS i över 40 år.

Sture tyckte mycket om att resa. Under barnens uppväxt blev det mycket resor inom landet, gärna tillsammans med släkten. På senare år åkte Sture och Doris på flera resor till varmare länder, vilket Sture uppskattade väldigt mycket.

Efter Doris bortgång 2017 bodde han ensam kvar i sin lägenhet och fick lära sig många nya hushållssysslor. Han följde med intresse nyhetsrapporteringar från omvärlden och tittade gärna på sport. Vem som än hälsade på så hade han ett lämpligt ämne att diskutera och minnen att berätta om. 

Sture var en obotlig optimist som aldrig gav upp och såg det positiva med allt.

Han såg lösningar istället för svårigheter och blickade framåt även under den sista perioden av motgångar och sjukdom. Vi som stod honom närmast sörjer hans bortgång men tar med oss hans klokhet, hans kämparanda och hans gränslösa kärlek vidare i livet. 

Barnen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa