Stina Larsson, Skellefteå

Stina Larsson, Skellefteå.

Stina Larsson

Stina Larsson

Foto: Privat

Dödsfall2022-02-19 05:00

Efter en längre tids sjukdom har vår mamma Stina Larsson 92 år, lämnat oss i stor saknad. Stina växte upp i Norrlångträsk med två systrar. Förutom folkskola i Norrlångträsk så gick hon även folkhögskola i Vännäs. Hon har jobbat med allt ifrån matlagning i skola, textilavdelning på Tempo och på revisionsbyråer. 

1947 så träffade hon sin blivande man Harald. 1948 så flyttade de ihop i Skellefteå och blev staden trogen i alla sina år. Stina och Harald gifte sig 1952 och fick tre barn Anita, Britta och Hans. 

Stina var jätteduktig på matlagning och hade även ett stort intresse och kunskap i handarbeten av alla möjliga slag. Hon följde även Skellefteå AIK:s hockeymatcher med stort intresse, där de hade sittplatser i många år. 

Då dottern Britta blev sjuk i MS och fram till Brittas bortgång 2008, så lades all tid till att hjälpa henne. Brittas sjukdomsperiod blev en ganska tuff tid för våra föräldrar, då de verkligen la all kraft på att Britta skulle ha det så bra som möjligt. 

Då vår pappa Harald gick bort 2012 i sviterna av Alzheimers så uppstod ett stort tomrum för mamma Stina. Helt plötsligt så hade hon ingen att ta hand om. 

2014 drabbades Stina själv av Alzheimers och flyttade in på Klockarhöjdens äldreboende. Där blev hon väl omhändertagen av den fina personalen som hon hade där, ända fram till hennes död. Stina var en väldigt snäll, generös och varm person där omtanke för andra alltid gick först. 

/Anita och Hans 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!