Stig Pettersson

Stig Pettersson, Ånäset.

Dödsfall2024-08-20 05:00

Stig Pettersson avled i stillhet den 31 juli på Norrlands universitetssjukhus efter en tids
sjukdom. Närmast anhöriga är fru och barn med familjer.

Stig föddes 1934 i Ånäset, Robertsfors kommun, som yngst av tre syskon. Han började tidigt arbeta, som cykelreparatör redan vid 14 års ålder. Han tjänade inte mycket, men lärde sig desto mer och startade efter ett tag företaget Petterssons Bil & Traktor i garaget vid föräldrahemmet, Rismoran.

Stig hade så småningom tre anställda i det lilla garaget och utökade då firman med lokaler vid E4an. Företaget drev han i 38 år.

Stigs liv präglades på många sätt av arbete och han blev ett känt namn för många på byn, och inom bilkretsen i stort, där Volvo, VW och Mobil var de tre starka benen. Han var även med i uppstarten av Assistancekåren. Hans intresse för bilar sträckte sig även till flera renoverade Volvoveteraner, som fortfarande lever kvar i familjen.

I början av firmatiden, 1957, åkte Stig på dans i Burträsk och träffade Ulla-Stina Nilsson. De gifte sig 1961 och fick tre barn. En flicka och två pojkar

Tillsammans byggde de en stuga i Noret, Lövånger, där de spenderade varje sommar med bad i havet och krocket på gräsmattan. Eller i
skötbåten på väg mot Juviken. 

Stig älskade att snickra (och helst i furu). Snickarbyxorna satt på länge. Vid 80 års ålder byggde han ett uterum vid huset i Ånäset, där han älskade att sitta och njuta.

Stig älskade även att resa. Många turer utomlands med familjen. En särskilt minnesvärd resa var till Seattle, USA, dit Stigs morbröder utvandrat. Han hälsade på sina kusiner och fick åka upp i Space Needle, något han ofta pratade om.

Stigs drivkraft och företagaranda är få förunnad. En envishet och händighet olik många andras, och som nu lever vidare i barn och barnbarn – tillsammans med minnet av honom själv. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!