Stig Eriksson

Stig Eriksson, Lillkågeträsk.

Stig Eriksson.

Stig Eriksson.

Foto: Privat

Dödsfall2022-11-12 05:00

Den 1 november somnade Stig in efter en tids sjukdom. Han blev 66 år. Stig föddes i Lillkågeträsk som äldste son till Dan och Yvonne Eriksson. Stig fick två yngre syskon, Kerstin och Per. 

Efter att ha gått bygg- och ekonomisk linje började han i familjens sågverk, som farfar Erik Eriksson startat. I slutet på 80-talet tog han tillsammans med sin bror Per över sågverket och de startade Lillkåge Trä AB. Många är de friggebodar i trakten, Solbostugan, som kommer från Lillkåge Trä. När brodern Per avled 2003 fortsatte Stig med företaget fram till 2018 då det såldes.

Stig hade ett stort intresse för sport, främst hockey. Han följde Skellefteå AIK:s alla matcher och var ofta på plats på isladan. Stig var sin hembygd trogen under hela sitt liv och aktiv i Lillkågeträsk byaförening. Under hans ledning byggdes den nya bagarstugan i byn. 

2016 träffade Stig Natally. Tillsammans gjorde de flera resor. Han skaffade även en lägenhet i Turkiet.

Vi kommer alltid minnas Stig för den mycket snälla, omtänksamma och varma person han var. Hos Stig var alla alltid välkomna. Han hade ett stort umgänge och kommer saknas av många. 

Emma, Lisa och Helen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!