Stig Andersson

Stig Andersson, Ursviken.

Dödsfall 30 juni 2022 05:00

Den 20 maj somnade vår älskade Stig Andersson in, omgiven av familjen.

Pappa föddes 1934 som det tredje barnet till Gerda och Manfred Andersson, av de äldre bröderna, Arne och Assar, fanns då bara Arne kvar i livet.  Stig växte upp i Ursviken, ett ställe som skulle ligga honom varmt om hjärtat. Vid 16 års ålder började Stig yrkesskola på Rönnskärsverken i Skelleftehamn, för att därefter få arbete på mekaniska verkstaden. Pappa arbetade på Rönnskär som planerare fram till sin pensionering 1992. 

Vår pappa träffade Margot på dans i Byske och de gifte sig 1963. De flyttade i samband med giftermålet till Öhn, Ursviken, där de fick oss barn, Louise och Olov.  Efter sin pensionering hjälpte Stig vår mamma med dagbarn och var då en uppskattad dagpappa. 

Pappa hyste ett stort sportintresse, och då särskilt fotboll från Europas toppligor. Andra intressen var att läsa böcker, fiska och plocka bär. Genom mamma träffade pappa EFS-gänget som kom att betyda väldigt mycket. Grannarna på Öhn har också varit fina vänner och vår pappa har uppskattat relationerna och den trygghet de har gett sedan han blev änkeman 2019.

Som svärfar välkomnade han Urban och Sofia med en stor, varm famn. Barnbarnen Petter, Thea, Emmy, Emil och Ebba har skänkt Stig stor glädje genom åren. Stig har alltid funnits där för oss alla och ställt upp. Våra barn har förlorat en omtänksam morfar/farfar som betytt mycket under deras uppväxt. Barnbarnsbarnen Sam och Sally var en stor glädje för Stig den sista tiden.

Vår pappa och förebild har nu somnat in, men han lever vidare i våra hjärtan. 

Barnen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa