Staffan Bergquist

Staffan Bergquist, Skellefteå/Svansele

Staffan Bergquist

Staffan Bergquist

Foto: Privat

Dödsfall2024-10-13 05:00

Vår snälla och kärleksfulla pappa Staffan Bergquist har nu lämnat oss efter en tids sjukdom. Redan vid 64 års ålder prognostiserades pappa för Alzheimers och de sista 10 åren präglades av en kamp av få delta och närvara med dom han älskade som mest.

Född och uppvuxen i Bastuträsk var han äldst i en syskonskara av två. En barndom fyllt av glädje och kärlek där pappa hittade sina intressen för idrott och naturliv som sedan kom att prägla hela hans och vårt liv.

Det var även här som pappa under realskoletiden träffade sin livskamrat och stora kärlek Åsa Bramfeldt. Mamma och pappa flyttade sedan in till Skellefteå för att skapa sitt nya liv och fann snabbt sin egna oas i vackra Bergsbyn som blev deras hem under många år. De bildade familj med 3 barn och levde ett aktivt liv med stort intresse i de lokala föreningarna. I Bergsbyns SK fanns ett stort engagemang där mängder av glada och positiva minnen skapades med både grannar och familjer i området.

Pappa var sin profession trogen och jobbade hela sitt yrkesliv med arbetet han älskade som mest. Som lokförare fick han inte bara chansen att arbeta utan att även här träna och tävla med sina arbetskamrater. Bland annat hockeybockey och fotboll blev arbetslagets signum med matcher som tog dom till och med hel vägen ner i Europa.

Idrotten präglade stora delar av hans liv. På yngre dagar med främst fotboll i Medle och hockey i Clemensnäs för att senare i livet krydda träningen med otaliga timmar i löp- och skidspåren. Pappa älskade både att träna och tävla så vi barn har fått uppleva många Vasaloppsstarter och resor runt i landet under åren för att få se vår pappa utmana sina krafter.

Men det var inte bara träning och idrott, pappa hade även en stor passion för skog och natur. Det var här fann han sin avkoppling och rekreation oftast tillsammans med hunden Zacko som följeslagare. Med sina föräldrars hemviste i Svansele som bas så blev det allt från jakt och fiske till bärplockning i de västerbottniska skogarna och vatten. Här hade pappa många vänner och släktingar att dela sina intressen

Pappa levde livet fullt ut och hade alltid tid oavsett om det var familjen eller de egna aktiviteterna. Vår fina, glada, snälla pappa kommer bli så saknad. Vila i frid!

Barnen med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!