Sören Holmgren

Sören Holmgren, Varuträsk.

Sören Holmgren.

Sören Holmgren.

Foto: Lillemor Holmgren

Dödsfall2023-07-01 05:00

När sommaren var som vackrast och ljusast avled Sören Holmgren hastigt i sitt hem i Nyland, Varuträsk.
Sören var yngsta barnet till Astrid och Gunnar Holmgren i Nyland där han växte upp och utbildade sig till ingenjör vid tekniska gymnasiet i Skellefteå. Han blev så småningom distriktschef för Alfa Laval inom Skellefteåområdet och fick ett stort kontaktnät och vänner i Västerbotten. Han blev hembygden trogen hela livet och gifte sig 1969 med Lillemor Edlund från Petiknäs och de fick tillsammans dottern Frida. De byggde sitt hus med vacker välskött trädgård i Nyland och förvaltade gamla hemmanet med stort intresse.
Sören var en riktig föreningsmänniska med stor vänskapskrets både inom och utanför arbetet. Hans intresseområden var främst inom jordbruk, jakt och fiske. Älgjakten på hösten med sina jaktkompisar var nog årets höjdpunkt. Han engagerade sig mycket för naturen kring Klintforsån med egen anläggning för inplanterad regnbåge. Han var under många år ordförande i Nedre Klintforsåns fiskevårdsförening och var ytterst delaktig och drivande för utvecklingen av Västra Lillträsket med implanterad röding och regnbåge. Detta har nu utvecklats till ett mycket eftertraktat utflyktsmål för vinter- och sommarfiskare.
Sören var också mycket behjälplig och engagerad i byautvecklingen inom Friluftsfrämjandet i Varuträsk. Han bidrog alltid genom stort ideellt arbete med sin traktor och andra redskap när något behövde göras inom föreningen.
Sören var utåtriktad, humoristisk, innovativ och mycket trevlig att diskutera med i allehanda frågor. Han gillade att sitta framför sin vedeldade brasa och han försåg också oss med näver och brasved med en stor dos hjärtlig omtanke.
Vi bär med oss en fin och minnesrik tid med Sören och känner stor saknad efter alla år när han nu lämnat sitt kära Nyland.


Från alla bygdens vänner.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!