Siv Zingmark

Siv Zingmark, Norrböle, Skellefteå.

Siv Zingmark

Siv Zingmark

Foto: Erica Zingmark

Dödsfall2024-04-13 05:00

I sitt hem, på Hedvigsgården i Kåge, somnade mamma in den 5 april. 
Mamma växte upp i Harrsjömyran med sina föräldrar Max och Anne-Marie Holmqvist, tvillingsystern Gun och lillebror Jan. Familjen flyttade senare till Bureå. 
Efter realskolan, började mamma arbeta på Hemslöjden i Luleå. Något år senare återkom hon till Skellefteå, som skulle blir hennes hemstad. Hon börjande arbeta i butiken Garn & Vävnader. 1968 gifte sig mamma med min pappa Lars, och samma år föddes jag, dottern Erica. Efter några år gick de skilda vägar, och jag växte upp med mamma. 

Under mitten av 70-talet utbildade sig mamma på gymnasiets ekonomiska linje. Därefter började hon arbeta inom Skellefteå kommun på ekonomikontoret, där hon blev kvar under hela sitt yrkesverksamma liv. 
Mammas största fritidsintresse var handarbete. Att sy kläder, väva, sticka, virka och brodera låg henne varmt om hjärtat. Hon höll kurser i vävning, stickade dukar, kjolar, tröjor och andra klädesplagg. Inget var för svårt eller för stort. 
Att umgås med barnbarnen Emilia och Linnea var något som gladde mamma mycket. Hon tyckte mycket om att läsa sagor, spela spel och pussla med flickorna. Mamma var mycket stolt över att få sticka dopklänningar till sina älskade barnbarn. 

Mamma var alltid glad och omtänksam, hon hade glimten i ögat och var intresserad av människorna runt om sig. Hon hade tid och förmågan att lyssna på alla i sin omgivning. 

Tyvärr fick hon inte ha hälsan, och fick sluta arbeta allt för tidigt. Då var det tur att hon hade sina intressen att läsa, handarbeta, pussla, lösa korsord och lyssna på radion. De sista månaderna bodde mamma på Hedvigsgården i Kåge, där pusslandet blev en stor del av de dagliga aktiviteterna. 
Det är med stor sorg och saknad vi tar farväl av mamma, men alla fina minnen finns kvar. 

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!