Siv Karlsson

Siv Karlsson.
Siv Karlsson.

Siv Karlsson, Skellefteå.

Dödsfall 30 april 2022 05:00

Siv Karlsson avled stilla på Klockarhöjdens vård- och omsorgsboende i Skellefteå, annandag påsk den 18 april. Hon blev 84 år.

Siv var dotter till Kina- och Japanmissionärerna Birgit och Martin Bergling och yngst av tre syskon.

Hon föddes 1938 i Göteborg, och när hon endast var två månader gammal flyttade familjen till Stockholm. Familjen blev kvar i Sverige på grund av världskriget och Sivs far läste klart till präst och prästvigdes för Luleå stift. Familjen bosatte sig i Luleå 1948. Siv utbildade sig till småskollärare vid seminariet i Luleå. 

Vid Svenska kyrkans riksmöte i Göteborg 1958 träffade hon slöjdläraren Kurt Karlsson från Skellefteå.

De förlovade sig 1960 och när Siv var färdig lärare fick hon tjänst i Skellefteå, först vid Sörböleskolan och senare vid Sjungande dalens skola. 1963 gifte sig våra föräldrar i Fredrika kyrka, präst var Sivs far som var kyrkoherde där. 

Siv och Kurt bosatte sig strax intill Kurts föräldrar i Stämningsgården. 1965 föddes Håkan och 1968 Gunilla. 

Siv har alltid haft ett stort engagemang för Svenska kyrkan och för missionen, speciellt missionen i Kina och Japan. År 2001 fick mamma möjlighet att besöka sina förfäders arbetsfält i norra Kina. Denna resa var mycket betydelsefull för henne.

I Stämningsgårdens bönhus var hon både barntimmeledare och söndagsskollärare under många år, och starkt engagerad i mötesverksamheten. 

Vår familj medverkade under många år med sång och musik vid Gudstjänster i bönhus och kyrkor i Skelleftebygden. Efter vår pappas död 2006 deltog Siv gärna i olika verksamheter i Sjungande dalens kyrka.

Mamma har alltid varit intresserad av och duktig på olika slags handarbeten. Sjukdom gjorde att Siv inte kunde bo kvar hemma i huset. 2019 flyttade hon till Klockarhöjden. 

Vi vill minnas vår mamma som den glada, omtänksamma och positiva person hon var. 

Håkan och Gunilla 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa