Siv Karlsson

Siv Karlsson, Skellefteå.

Siv Karlsson.

Siv Karlsson.

Foto: Privat

Dödsfall2022-04-30 05:00

Siv Karlsson avled stilla på Klockarhöjdens vård- och omsorgsboende i Skellefteå, annandag påsk den 18 april. Hon blev 84 år.

Siv var dotter till Kina- och Japanmissionärerna Birgit och Martin Bergling och yngst av tre syskon.

Hon föddes 1938 i Göteborg, och när hon endast var två månader gammal flyttade familjen till Stockholm. Familjen blev kvar i Sverige på grund av världskriget och Sivs far läste klart till präst och prästvigdes för Luleå stift. Familjen bosatte sig i Luleå 1948. Siv utbildade sig till småskollärare vid seminariet i Luleå. 

Vid Svenska kyrkans riksmöte i Göteborg 1958 träffade hon slöjdläraren Kurt Karlsson från Skellefteå.

De förlovade sig 1960 och när Siv var färdig lärare fick hon tjänst i Skellefteå, först vid Sörböleskolan och senare vid Sjungande dalens skola. 1963 gifte sig våra föräldrar i Fredrika kyrka, präst var Sivs far som var kyrkoherde där. 

Siv och Kurt bosatte sig strax intill Kurts föräldrar i Stämningsgården. 1965 föddes Håkan och 1968 Gunilla. 

Siv har alltid haft ett stort engagemang för Svenska kyrkan och för missionen, speciellt missionen i Kina och Japan. År 2001 fick mamma möjlighet att besöka sina förfäders arbetsfält i norra Kina. Denna resa var mycket betydelsefull för henne.

I Stämningsgårdens bönhus var hon både barntimmeledare och söndagsskollärare under många år, och starkt engagerad i mötesverksamheten. 

Vår familj medverkade under många år med sång och musik vid Gudstjänster i bönhus och kyrkor i Skelleftebygden. Efter vår pappas död 2006 deltog Siv gärna i olika verksamheter i Sjungande dalens kyrka.

Mamma har alltid varit intresserad av och duktig på olika slags handarbeten. Sjukdom gjorde att Siv inte kunde bo kvar hemma i huset. 2019 flyttade hon till Klockarhöjden. 

Vi vill minnas vår mamma som den glada, omtänksamma och positiva person hon var. 

Håkan och Gunilla 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!